Hlavní obsah

Babiš si umí po volbách představit spolupráci se Stačilo! Nejsou to pro něj komunisté

Šéf opozičního ANO Andrej Babiš, jehož hnutí drtivě vede v preferencích, si po volbách umí představit spolupráci se Stačilo! „Pro mě to nejsou komunisté,“ řekl v pořadu na tn.cz na adresu uskupení, kde mají komunisté dominantní postavení. Před pár dny v rozhovoru pro Novinky přitom „absolutně vyloučil“, že by ANO vzalo komunisty do vlády.

Foto: Michal Šula, Novinky

Andrej Babiš

Článek

„Pro mě je Stačilo! nová značka. Stačilo! je (předsedkyně KSČM Kateřina) Konečná. Ona vyhrála ty volby, takže pro mě to nejsou komunisti. Nejsou to komunisti pro mě,“ prohlásil Babiš v rozhovoru na tn.cz, který pak zveřejnil i na svém facebookovém účtu.

Moderátorka se podivila a připomněla šéfovi hnutí ANO, že Kateřina Konečná je předsedkyní KSČM. Uvedla také, že Babiš dříve řekl, že by s komunisty nevládl.

„No já to tak vnímám (že KSČM a Stačilo! jsou odlišné entity),“ odvětil Babiš. „Nás bude zajímat jejich program. A pokud budou mít s námi totožný program, tak proč ne,“ poznamenal Babiš k otázce možné spolupráce se Stačilo!.

Babiš: Absolutně vylučuju, že bych vzal komunisty do vlády

Domácí

Stačilo! tvoří KSČM, SD-SN a ČSNS. Komunisté tam mají dominantní postavení, jak ukázaly třeba nedávné volby.

V nedávném rozhovoru pro Novinky Babiš na otázku ohledně možné spolupráce se Stačilo! odpověděl, že by komunisty do vlády nevzal.

„My jsme s komunisty nikdy ve vládě nebyli, naši vládu jen tolerovali, protože s námi nikdo do vlády nechtěl. Ale vydírali nás kvůli rozpočtu na obranu a bylo to těžké. Nepřipadá v úvahu, že bychom je vzali do koalice. Nebudeme mít komunisty ve vládě. To absolutně vylučuju,“ prohlásil v rozhovoru, jímž se také pochlubil na sociálních sítích.

Bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát opakovaně tvrdí, že by nejraději vládl se svým hnutím sám.

ANO to dalo s SPD dohromady už ve čtyřech krajích. Okamura by rád i do vlády

Domácí

Výběr článků

Načítám