Hlavní obsah

Babiš má covid

Předseda ANO Andrej Babiš má covid a ruší program na další dny. Jak je u něj obvyklé, oznámil to ve videovzkazu, který i přes podlomené zdraví natočil přímo z lůžka.

Foto: Andrej Babiš / Facebook

Andrej Babiš oznámil, že má covid.

Článek

Zatímco v sobotu ještě oddával novomanžele, v neděli Babiš podle svých slov zjistil, že má covid. Posteskl si, že virus chytil i přes tři dávky očkování a navzdory tomu, že jej již dříve měl. Aktuálně jej trápí vysoké horečky.

Babiš tak musel zrušit program, který měl absolvovat s místopředsedou hnutí Karlem Havlíčkem ve středních Čechách.

„Omlouvám se moc, ale Karel je držák, ten to zvládne i beze mě,“ dodal Babiš s odkazem na někdejšího vícenásobného ministra a šéfa stínové vlády ANO. Podle Babiše aktuálně covid a virózy „řádí všude“.

„Snad se z toho dostanu do Živitelky, ale to taky není jisté,“ dodal devětašedesátiletý Babiš nepříliš jistým hlasem s odkazem na zemědělskou výstavu Země živitelka, která v sobotu začne v Českých Budějovicích.

Babiš covid měl již v říjnu 2022. Tehdy si stěžoval na horečky a bolesti hlavy. Jako premiér se koncem prosince 2020 nechal jako první proti covidu očkovat spolu s válečnou veteránkou Emílií Řepíkovou poté, co do Česka dorazily první vakcíny.

Během jeho vlády si Česko prošlo většinou covidové epidemie, během níž v souvislosti s nákazou zemřelo několik desítek tisíc lidí.

Lidí s covidem přibylo, většina ho bez problémů vyleží

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám