Hlavní obsah

ANO chce mimořádnou schůzi ke střelbě na univerzitě

Hnutí ANO se chystá svolat mimořádnou schůzi ke zřízení vyšetřovací komice ke střelbě na Filozofické fakultě na Univerzitě Karlově. Svolána by mohla být ve středu v 15:00 hodin. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na tiskové konferenci k tomu řekl, že se otevření diskuze nebrání, ale nerad by, aby se tragédie politizovala.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředsedkyně hnutí ANO a předsedkyně jeho poslaneckého klubu Alena Schillerová

Článek

„Mám tady sesbírané podpisy na mimořádnou schůzi. Ten název je jednoduchý, nekonfliktní. Neměl by vám vadit. Návrh na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny ke střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy dne 21. prosince 2023. Víte, že vyšetřovací komise je jeden z bodů programu Sněmovny, jenom ho nezařazujete,“ řekla v pátek na plénu šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.

Odkázala na čtvrteční jednání bezpečnostního výboru, kde se probíraly podrobnosti z policejního spisu. Podle Schillerové zůstávají ve vyšetřování „bílá místa“. Poukázala i na nové informace o tom, že policie mohla z kamerových záznamů zjistit, zda se vrah pohybuje v budově, nebo ne.

Mohli vidět záznam z kamer na místě, ale šli pryč. Bezpečnostní poradce univerzity rozporuje tvrzení policie

Domácí

„My tady neútočíme na ty obyčejné policisty, kteří tam šli, a samozřejmě s vědomím, že jdou nasazovat svůj život, my se ptáme na to, zda tam byly chyby právě v tom operačním řízení,“ řekla. „Já apeluji a budu na vás apelovat, abyste otevřeli tento bod, abyste tuto schůzi otevřeli,“ zdůraznila.

Se Schillerovou nesouhlasil člen bezpečnostního výboru a poslanec vládního hnutí STAN Petr Letocha. Řekl, že v současnosti vznik komise nepodporuje.

Rakušan nejdřív vychvaloval zásah policie na fakultě, teď od ní dává ruce pryč

Krimi

Výběr článků

Načítám