Hlavní obsah

Zoo Dvůr Králové chystá oblíbený Týden duchů

Dvůr Králové nad Labem

Safari park Dvůr Králové nad Labem tento týden vstoupil do zimní sezony, v níž je otevřená jen pěší část zoo. Na přelom října a listopadu ale zahrada chystá tradiční akci Týden duchů. Areál od 26. října do 3. listopadu zaplní tuny dýní, z nichž si lidé budou moci vydlabat dýňová strašidla. A zkrátka nepřijdou ani zvířecí svěřenci.

Foto: ČTK / Taneček David, Profimedia.cz

Oblíbená podzimní akce má v zoo dlouholetou tradici.

Článek

Dosavadní sezonu hodnotí zoo jako velmi úspěšnou. Safari park letos nevylučuje překonání celoročního návštěvnického rekordu. Za červenec a srpen přišlo rekordních 333 000 lidí, od začátku roku do závěru září do safari parku přišlo přes 637 000 lidí, uvedl mluvčí zoo Michal Šťastný. Loni návštěvnost Safari parku vzrostla meziročně o půl procenta na nový rekord 673 000 lidí.

Dýně pro zábavu i k jídlu

Letošní bilanci by mohl ještě významně vylepšit Týden duchů, na který v případě pěkného počasí zavítají až desítky tisíc lidí. Zoo bude vyzdobená dýněmi, dýně budou i na jídelníčku zvířat a dýňová jídla budou moci v místní restauraci ochutnat také návštěvníci. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí a začne 26. října, bude v sobotu 2. listopadu podvečerní strašidelná stezka. V muzeu koster se budou konat zvláštní komentované prohlídky.

Foto: ČTK / Taneček David, Profimedia.cz

Zvířata si Týden duchů užívají.

V zimní sezoně je vstupné proti hlavní sezoně snížené. Dospělí při platbě v hotovosti zaplatí 250 korun místo 310 korun. Děti, studenti a senioři platí 160 korun místo 250 korun. Otevírací doba většiny pavilonů a expozic je proti létu zkrácená o dvě hodiny. Zatímco v letních měsících je převážná část pavilonů otevřená do 22:00, nyní zavírají nejpozději ve 20:00, některé již v 16:00.

Dvorská zoo se zaměřuje na Afriku a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Areály afrického a lvího safari s volně žijícími zvířaty jsou od tohoto týdne uzavřené a návštěvníci se do nich svými auty či v autobusech podívají opět příští rok na jaře.

Slavný lovec krokodýlů tady našel lásku ke zvířatům, jeho syn pokračuje v ušlechtilém odkazu

Cestování

Výběr článků

Načítám