Hlavní obsah

Zjistil, že jeho letenka je falešná, tak začal v odbavovací hale řádit s kladivem

Násilných incidentů v leteckém průmyslu v poslední době rapidně přibývá. Ten poslední se odehrál na letišti v chilském Santiagu, když muž z Haiti zjistil, že letenka, se kterou se plánoval dostat do Miami, je falešná. V záchvatu vzteku vytáhl kladivo a začal ničit odbavovací přepážku.

Rozzuřený Haiťan s kladivem na letišti v ChileVideo: AP

Článek

O incidentu, v němž sehráli hlavní roli Haiťan, kladivo a odbavovací přepážka American Airlines na mezinárodním letišti v chilském hlavním městě Santiagu, informovala agentura AP, jež zveřejnila video, i server Daily Mail.

Došlo k němu 27. srpna, když se Haiťan pokoušel odbavit na let americké letecké společnosti do Miami, odkud později plánoval pokračovat na Haiti. Zaměstnanci aerolinek mu sdělili, že jeho letenka je falešná, a hádka, do které se s nimi pustil, rychle vyeskalovala v destruktivní jednání.

Nemohl letět, tak vytáhl kladivo

Muž z batohu vytáhl kladivo a začal systematicky ničit počítače a obrazovky na odbavovací přepážce spoje, kterým plánoval letět. Část přítomných se rychle dala na útěk, zatímco někteří jedinci jeho řádění zpovzdálí natáčeli.

Na návštěvě u nejhuňatějších Chilanů

Cestování

Rány kladivem schytalo celkem šest velkých obrazovek a několik počítačů. Škoda, kterou stihl napáchat, než byl konfrontován odvážnou ženou, které se povedlo jej uklidnit, byla odhadnuta na 20 milionů chilských pesos (493 904 korun).

„Během odpoledne občan Haiti, který měl problém dostat se na let, který si koupil, zjistil, že let nikdy nebyl doopravdy rezervován,“ uvedl policista Manuel Narvaez s tím, že výtržník byl zatčen a čeká na soud.

American Airlines incident s rušivým jedincem na chilském letišti potvrdily v prohlášení, v němž zároveň poděkovaly pracovníkům letiště za jejich profesionalitu a omluvily se cestujícím za vzniklé nepříjemnosti.

Haiťané v Chile

Masivní migrace Haiťanů do Chile začala v rámci humanitární pomoci po zemětřesení v roce 2010, uvedlo Mixed Migration Centre. Počet haitských občanů v zemi mezi roky 2012 a 2021 vzrostl téměř stonásobně na bezmála 200 tisíc. Haiťané dnes tvoří třetí největší skupinu přistěhovalců do Chile hned po Venezuelanech a Peruáncích.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Santiago de Chile je častým cílem migrantů nejen z Jižní Ameriky.

A zatímco Chilané ještě v minulém desetiletí přijímali migranty poměrně přátelsky, značná část obyvatel země si dnes spojuje přítomnost Haiťanů, kteří v naprosté většině nemluví španělsky, zejména s nárůstem kriminality.

Američan nestihl nastoupit. Letadlu se pomstil po svém

Cestování

Cestující byla vyvedena z letadla kvůli luxusní kabelce

Cestování
Související témata:

Související články

Na návštěvě u nejhuňatějších Chilanů

Chile je nejvyspělejší zemí Jižní Ameriky, což z něj činí ideální počáteční destinaci k poznávání kontinentu. Je známé skvělým vínem a ovocem, na své si ale...

Výběr článků

Načítám