Hlavní obsah

Zamilovala si tanec u tyče. Své vášně se nevzdává ani během cestování

Britka Keri Baileyová sama sebe popisuje jako závislou na tančení u tyče. Zároveň ale vždy chtěla se svým manželem hodně cestovat po Evropě a skloubit obě touhy do jedné se zdálo být neřešitelným problémem. Pak si však pár nechal speciálně upravit obytnou dodávku, která nyní disponuje i tyčí. Baileyová tak může tančit, prakticky kdekoliv se jí zlíbí.

Foto: Profimedia.cz

Trend zvaný vanlife je stále populárnější (ilustrační foto).

Článek

Britka žijící v hrabství Severní Yorkshire vždy ráda cestovala. V minulosti ji však během jejích dobrodružství přepadávalo zoufalství, protože tam nemohla tančit. Mnohdy hledala studia, kde by si mohla pole dance, tedy tanec u tyče, alespoň na chvíli užít, pokaždé šlo ale jen o malou náplast.

Po letech našla Baileyová s manželem řešení. Obytnou dodávku si nechali vylepšit tak, aby šla tyč připevnit zvenčí a Britka se tak nemusela omezovat ani při cestách. Pomohla jim v tom společnost, která se na přestavování dodávek na pojízdné domovy specializuje.

„Úplně nás to uchvátilo,“ okomentovala Baileyová vylepšení vozu pro server Daily Mail. Doplnila, že se nyní může věnovat oběma vášním naplno. Připevnit k zaparkovanému vozu tyč podle Britky trvá asi osm minut, může si proto zatančit prakticky všude, kde si zamane. Jediným omezením je výška tyče, pro Britku jde ale o zanedbatelný detail.

Chce si zatančit v Norsku či Řecku

Pár ve svém pojízdném domově zatím vyrazil třeba kolem anglického regionu Lake District, do italského Piemontu, navštívil také několik míst ve Francii, včetně Saint-Tropez, Nice či hlavního města vína Bordeaux. „Tančit u tyče u pobřeží nedaleko Saint-Tropez pro mě bylo rozhodně zlatým hřebem,“ konstatuje Baileyová.

Dodává, že cestování dodávkou je ale úžasné samo o sobě, zejména kvůli prakticky neomezenému pocitu svobody. „Máme sice nějaký hrubý plán, kam bychom chtěli vyrazit, ale můžeme se rozhodnout těsně před cestou, jestli chceme něco změnit, nebo zůstaneme, kde jsme, a pobyt si prodloužíme,“ vysvětlila Britka. „Je to spíš, jako byste v zahraničí žili, od klasického cestování se to liší.“

Se stále lepším počasím se Baileyová těší, že více využije i svou taneční tyč. Obzvlášť ji to láká v malebných lokalitách, ať už u pobřeží, nebo v horách. Vysněnými destinacemi náruživé tanečnice jsou mimo jiné Portugalsko, Norsko, Řecko či Turecko.

Místo nudné kancelářské práce žijí a cestují v dodávce. Pro vztahy je to zátěžová zkouška, říká Češka

Slepá mapa

Výběr článků

Načítám