Hlavní obsah

Za močení do moře pokuta, rozhodlo španělské letovisko

Španělské město Marbella na jihu Andalusie varuje turisty před nespolečenským chováním. Prohřešky proti dobrým mravům bude letovisko nedaleko Malagy trestat pokutami, což se vztahuje i na močení do moře. Nejde však o ulevování si ve skrytu vln, trest hrozí pouze těm, kteří by čůrali z břehu. Úřady to upřesnily poté, co se mnozí podivovali nad tím, jak se bude močení do moře prokazovat.

Foto: Profimedia.cz

Letovisko Marbella chce zatočit s nevychovanými turisty.

Článek

Některé zahraniční servery v minulém týdnu uvedly, že za močení do moře bude v Marbelle hrozit pokuta ve výši až 750 eur (takřka 19 tisíc korun). Na konci května totiž městská rada navrhla podniknout kroky k vylepšení kvality místních pláží, informuje server Guardian.

V rámci nařízení má být například zakázané pouštění hlasité hudby, veřejnost nicméně upoutal právě zákaz močení do moře. Za opakované porušení by se navíc měla pokuta zvyšovat.

Turisté i místní se začali podivovat nad tím, jak budou úřady ulevování si do vody prokazovat. „Kdo to zjistí? Medúzy?“ odpovídal v anketě španělského pořadu Tiempo al tiempo jeden z respondentů. „Budou tu snad hlídat policisté? Nerozumím tomu,“ reagoval další.

Je to trochu jinak

I proto přispěchala radnice s vysvětlením, že se močení přímo v moři samozřejmě pokutovat nebude. „Je to nevymáhatelné. Vyhláška omezuje možné nespolečenské chování přímo na pláži,“ uvedl mluvčí. Vysvětlil, že pokuty mohou hrozit pouze za to, když budou lidé do moře močit z břehů nebo z vlnolamů.

Marbella není jediným španělským městem, které se snaží nejrůznějšími zákazy a pod pohrůžkou pokut regulovat chování turistů. Další letoviska v zemi například zakazují promenádování v kostýmech tvaru genitálií, pouštění hlasité hudby, pokřikování na ulicích a podobně.

Pláž s velmi temným názvem je perlou Andalusie

Cestování

Za falické kostýmy pokuta. Španělské město se vyhranilo vůči rozlučkám se svobodou

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám