Hlavní obsah

Z Prahy skoro do New Yorku. United Airlines míří do Čech

Od poloviny příštího roku bude mít Praha další přímé spojení do USA. Americké aerolinie United Airlines totiž začnou provozovat denní spoj s letištěm Newark ve státu New Jersey, které je v bezprostřední blízkosti „velkého jablka”, jak je New York přezdíván.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti United Airlines

Článek

Linka vstoupí do provozu 7. června 2019 a podle odhadů pražského letiště by ji mohlo v obou směrech využít kolem 43 000 cestujících ročně.

„Již za prvních sedm měsíců letošního roku došlo k meziročnímu navýšení počtu cestujících na přímých letech do USA a Kanady o 82 procent. Můžeme tak očekávat, že po spuštění nové linky do Newarku dojde k ještě dalšímu významnému nárůstu,“ říká předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř. Otevření nové linky podle něj potvrzuje velký potenciál přímých spojení mezi Českem a USA.

„S nadšením oznamujeme zavedení našich nových každodenních sezónních služeb z Prahy na naši základnu na letišti Newark,“ sdělil Marcel Fuchs z United Airlines.

Cestující z Prahy získají díky nové lince do Newarku jednoduché spojení do oblíbeného New Yorku, ale i možnost přestupu na navazující lety do dalších více než 60 destinací v síti United Airlines a jejich partnerů. S jedním přestupem tak mohou zamířit do dalších měst v USA, např. San Franciska, Los Angeles, Bostonu, Chicaga, Seattlu či na Floridu, ale také do Mexika nebo Karibiku.

V příštím roce tak budou moci cestující letět z Prahy přímo do tří destinací ve Spojených státech amerických – na newyorské letiště JFK s Delta Airlines, do Filadelfie s American Airlines a nově do Newarku s United Airlines.

Výběr článků

Načítám