Hlavní obsah

Z populární vyhlídky v Hongkongu se zřítil turista. Pád nepřežil

Z vyhlídky Lion Rock, která se tyčí nad Hongkongem, se zřítil 37letý čínský turista. Na skalním útvaru zřejmě ztratil rovnováhu a po pádu z výšky 25 metrů zemřel. Nejde o první případ úmrtí, k němuž na vyhlídce došlo.

Foto: Profimedia.cz

Lion Rock nabízí panoramatický výhled na Hongkong.

Článek

Lví hora tyčící se nad Hongkongem se stala zejména po pandemii oblíbeným výletním cílem turistů. Ti sem přicházejí obdivovat panoramatický výhled na asijskou metropoli. Pro nejmenovaného návštěvníka však výprava skončila tragicky, když se ze skály zřítil.

Policie dostala na nehodu upozornění v neděli odpoledne, přivolaní záchranáři muže převezli do nemocnice, ale nemohli pro něj už nic udělat. Informuje o tom server Independent. Čínský turista vyrazil na vyhlídku v doprovodu přátel.

Vrcholek hory se tyčí ve výšce 495 metrů, není na něm žádné oplocení ani zábrany. Výstup na vyhlídku je fyzicky náročnější, láká tedy zejména zdatnější jedince.

Podle Independentu nejde o první případ, kdy při pádu ze skály někdo zahynul. Vloni tu zemřela 55letá žena, když se zřítila z výšky 20 metrů, a předloni z výšky rovných 80 metrů spadl 36letý muž.

Japonské město zablokuje výhled na horu Fudži. Chce potrestat nevychované turisty

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám