Hlavní obsah

Vši na palubě? Letadlo American Airlines muselo nouzově přistát

Vyjma právoplatných cestujících se do letadla občas nepozorovaně dostane i nějaký ten černý pasažér ze zvířecí říše. Podle účastníka letu z Los Angeles do New Yorku operovaného American Airlines byli tentokrát opravdu titěrní a zřejmě jich nebylo málo. Důvodem, proč letadlo neplánovaně přistálo ve Phoenixu, měly být vši ve vlasech jedné z cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Důvodem nouzového přistání letadla měly být podle jednoho z pasažérů vši (ilustrační fotografie).

Článek

O nouzovém přistání ve Phoenixu, k němuž došlo 15. června během letu z Los Angeles do New Yorku, informoval server Independent. Zdrojem byl jeden z pasažérů, tiktoker Ethan Judelson, který na sociální síti vystupuje pod přezdívkou ethanforyou.

Podle něj se zhruba po hodině od vzlétnutí ozvalo hlášení o nouzovém přistání ze zdravotních důvodů a na mapě letu viděl, že se jejich stroj otáčí. Když se rozhlédl po letadle, nikdo neležel na zemi ani nevykazoval jiné známky výrazných zdravotních problémů, řekl si proto, že to nemůže být tak zlé.

@ethanforyou

Replying to @Ana kyriakos i keep asking myself what i would have done if i had seen the bugs and honstly idk

♬ original sound - Ethan Judelson

O výskytu vší se dozvěděl od spolucestujících

Po přistání letadla žena sedící přes uličku doslova vystřelila k východu a dle jeho slov zmizela dřív, než se ostatní začali vůbec zvedat ze sedadel. Po přistání Judelson ani ostatní cestující nezjistili důvod nouzového přistání, pouze byli informováni, že jejich let bude o 12 hodin zpožděn. Další ráno proto čekal na letadlo, když zaslechl hovor spolucestujících, v němž ho zaujalo slovo vši.

Pozor, kouše! Pasažérka během letu zaútočila na stevarda

Cestování

„Ty dvě dívky podle všeho viděly vši, jak vylézají z ženiných vlasů, a informovaly o tom letušku,“ uvedl Judelson. American Airlines neměly cestujícím sdělit oficiální důvod nouzového přistání ani během 12hodinové pauzy v Arizoně.

„Let American Airlines 2201 na lince z Los Angeles (LAX) do New Yorku (JFK) byl 15. června odkloněn do Phoenixu (PHX) kvůli zdravotním potřebám pasažéra, uvedl později mluvčí aerolinek.

Rozruch podle Judelsona nastal poté, co se cestující vrátili do letadla, a dívky, které problém nahlásily, odmítly sedět na původních místech, kde měly spatřit vši. Dle jeho slov na sociální síti se jim nějak podařilo dojednat s palubním personálem výměnu sedadel, přičemž jeho noví „sousedi“ zřejmě neměli o incidentu s cizopasným hmyzem žijícím v lidských vlasech tušení. Sám Judelson se měl celý den škrábat ve vlasech.

Video, kde o hmyzím incidentu informoval, už má na sociální síti víc než 1 200 000 zhlédnutí.

Cestující si prožili peklo na palubě boeingu do Thajska, a to ani nevzletěli

Cestování

Nesedět vedle muže? První aerolinky představují možnou budoucnost létání

Cestování

Výběr článků

Načítám