Hlavní obsah

Video zachytilo blízké setkání s levhartem. Šelma se na safari chtěla dostat do autobusu s turisty

Opravdu pořádně zblízka si mohli prohlédnout levharta účastníci safari nedaleko indického Bengalúru. Šelma autobus, kterým projížděli národním parkem, nejprve pozorovala a pak vyskočila do okýnka. Turisté, již měli být díky mřížím v bezpečí, tak mají zážitek na celý život.

Šelma se snažila oknem dostat do autobusu plného turistů Video: Newsflare, AP

Článek

O neplánovaném, možná až příliš kontaktním setkání s kočkovitou šelmou informovala agentura AP, která zveřejnila video z události. Virální záběry se už od úterka šířily sociálními sítěmi.

Šelma se chtěla dostat dovnitř

Zelený turistický autobus jako obvykle projížděl národním parkem Bannerghatta nedaleko hlavního města indického státu Karnátaka. Když se objevil levhart, řidič zastavil, aby si jej přítomní turisté mohli lépe prohlédnout. Snad ještě lépe si je ale prohlížel levhart, který se nejprve předními tlapami opřel o autobus a poté vyskočil a zachytil se díry v okýnku.

To už překvapení pasažéři výskali strachy a ti, kteří seděli poblíž, se v obavách odkláněli dál od oken. Levhart se na okně chvíli udržel, a když začal řidič s autobusem popojíždět, způsobně se pustil na zadní a poodešel. Se zájmem ale odjíždějící autobus následoval.

Muž měl v odbaveném zavazadle deset anakond. Našli je až v cílové destinaci

Cestování

Podle oficiálního vyjádření měli být pasažéři v naprostém bezpečí, protože ač byla v okně díra, pravděpodobně na mobilní telefon, turisty mělo chránit pletivo. Velké kočkovité šelmy vážící až 90 kilogramů jsou ale velmi mrštné, mají silné tělo uzpůsobené ke šplhání a mohutné tlapy s dlouhými drápy.

Národní park Bannerghatta byl 22 kilometrů na jih od Bengalúru založen v roce 1970 a má rozlohu přes 260 kilometrů čtverečních. Dnes je jeho součástí i zoo a šestikilometrové safari, v hlavní části nechybí chrámy, turistické trasy a šest vesnic, ve kterých se chová dobytek.

V parku se nachází značné množství rozličné divoké zvěře včetně více než sta druhů ptáků. Některým větším představitelům fauny se ale příležitostně daří uprchnout a potulovat se po okolí, jako například slonům nebo právě levhartům.

Pasažérka indických aerolinek našla v jídle švába. Její dítě utrpělo otravu

Cestování

Špína za 140 tisíc. Video z letu potrhanou první třídou šokuje internet

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám