Hlavní obsah

Venčení vombatů i zaříkávání vína. Tasmánie láká na bizarní aktivity

Zimní sezona v Tasmánii může být pro návštěvníky velmi neobvyklá. Tamní turistická organizace totiž láká na bizarní pracovní pozice, které jsou sice neplacené, uchazeči však budou mít hrazené ubytování či stravu. V nabídce jsou například organizátor ústřic, vyšetřovatel paranormálních jevů nebo aktivity jako venčení vombatů či kochání se hvězdami.

Foto: Profimedia.cz

Vombati jsou australským endemickým druhem.

Článek

Ostrov, jenž je jedním ze států Austrálie, slibuje návštěvníkům únik od všedního života a nabízí jim neotřelé zážitky. „Ať už prahnete po kreativní stimulaci, venkovním vzrušení, po společnosti zvířat či samotě, máme na to neobvyklou pracovní pozici,“ uvedla organizace Discover Tasmania.

Zimní sezona je v Tasmánii turisticky slabším obdobím, a tak se úřady snaží návštěvníky přilákat právě na lehce bizarní jednodenní aktivity. Úspěšní uchazeči o pracovní pozice budou mít hrazené veškeré náklady, hlásit se mohou nicméně jen Australané.

„Víme, že když v zimě klesnou teploty, hledají Australané něco, co by je nabudilo a při čem by si odpočinuli od běžných dní,“ cituje server Independent marketingovou šéfku tasmánské turistické centrály Lindene Clearyovou.

Nutné základní předpoklady

Přestože jsou nabízené pracovní pozice spíše úsměvné, uchazeči musejí přesto splňovat nějaká základní kritéria a musejí počítat s povinnostmi. Například venčení vombatů, což je druh australského vačnatce, zahrnuje ranní procházky. Pracovníci musejí zvířata dostat z pelíšků a pořádně je rozhýbat a nakrmit. Podmínkou pak je, aby byli uchazeči milovníky přírody.

Vyšetřovatel paranormálních záhad zase vyrazí s vybavením pro lov duchů do léčebny pro duševně choré Willow Court, která je jednou z nejstarších institucí svého druhu v Austrálii. „Vstoupíte do části pro kriminální šílence a budete pátrat po stopách paranormální aktivity,“ uvádí se u popisu pozice. Podmínkou je osoba se šestým smyslem.

V podobném duchu se nesou i další nabízené práce jako organizátor ústřic, zaříkávač vína nebo lovec lanýžů. Nabízených pozic je celkem deset.

„Každá z prací byla navržena tak, aby vám dopřála něco, co vám možná chybí v běžném životě: kreativní stimulace, spojení s místními komunitami, kultura, příroda nebo práce rukama,“ uvádí se na stránkách tasmánské turistické centrály.

Odjela jako dobrovolnice na druhou stranu planety. Návrat zpět do Česka pro ni byl šok

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám