Hlavní obsah

Ve Špindlu se stále lyžuje. A mluví se dokonce i o Velikonocích

Veskrze jarní počasí těší všechny milovníky tepla. A zatímco stromy pučí a ptáci nadšeně vyzpěvují, čeští vlekaři většinově bědují. Mnohé tuzemské areály už vypnuly lanovky, dalším to hrozí po nadcházejícím víkendu. Špindlerův Mlýn ale zatím stále hlásí výborné lyžařské podmínky a plánuje zůstat v provozu do Velikonoc.

Foto: Skiareál Špindlerův Mlýn

Ve Špindlerově Mlýně najdou lyžaři vzhledem k počasí nadstandardní sněhové podmínky

Článek

Lyžařští nadšenci mají ve Špindlu aktuálně možnost vyřádit se na více než 25 kilometrech sjezdovek, v provozu jsou i snowparky s překážkami a skoky na Hromovce a v Horních Mísečkách. Do areálu míří i běžkaři, ve Svatém Petru a na Horních Mísečkách mají aktuálně k dispozici desítky kilometrů tratí.

„U nás zima opravdu ještě neřekla své poslední slovo. Sněhové podmínky jsou pořád vynikající a v provozu je téměř celé středisko a většina lanovek. Návštěvníci si tak zalyžují na více než pětadvaceti kilometrech sjezdovek jak ve Svatém Petru a Hromovce, tak i na Medvědíně, Horních Mísečkách nebo Labské. Na tratích je v současnosti 50 až 80 cm sněhu. Rozhodně musím vyvrátit informace, že na horách není sníh. Ve Špindlu je lyžařská sezona v plném proudu a jezdit budeme až do Velikonoc,“ popsal aktuální situaci ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Ve srovnání s loňským rokem ve stejnou dobu na sjezdovkách ve Špindlu leží asi o 20 centimetrů sněhu méně, a to zejména v dolních partiích sjezdovek. V horních částech svahů je obdobná vrstva jako loni v tento čas.

Nové tratě i posila zasněžování

Nově si letos příznivci lyžařského areálu mohou vyzkoušet červenou sjezdovku Přehradní u horní stanice lanovky Hromovka a Lesní na Medvědíně. Lyžařský areál loni investoval do nových sjezdovek a technického zasněžování, jež může letos přijít obzvláště vhod, 300 milionů korun. Vyjma nových tratí došlo i k rozšíření stávajících, zejména oblíbené modré sjezdovky ve Svatém Petru a trasy Vodárenská.

Lyžařské areály zavírají, na horách není sníh

Cestování

Kdo by se vyjma zimních sportovních aktivit zajímal více o technickou stránku provozu areálu, může se denně zúčastnit zážitkové jízdy v rolbě na Medvědíně nebo ve Svatém Petru. Profesionálové ve svém oboru zvědavce zasvětí do tajů toho, co se na sjezdovkách děje vpodvečer. Být svědkem úpravy sněhu jako spolujezdec vyjde dospělého účastníka na 1490 korun, v ceně je i případná účast dítěte od 5 do 15 let.

Pokud si někdo chce pořádně vyhodit z kopýtka a čerstvě upravený manšestr si vychutnat tradičně na lyžích, může vyzkoušet Fresh Track. Ranní lyžovačka ještě před oficiálním otevřením, která se ve Svatém Petru a Medvědíně koná od pátku do neděle, je limitována maximálně 50 účastníky denně. Zájemci si ale pořádně připlatí.

Foto: Skiareál Špindlerův Mlýn

Aktuální situace ve Špindlerově Mlýně z 27. února

Cena za skoro privátní lyžování od 7:30 do 9:30 s následnou opulentní snídaní vyjde na v Česku poměrně horentních 2990 korun za osobu. A vlastně nejen v Česku. Srovnatelná akce Trentino Ski Sunrise na severu Itálie, v dolomitském San Pellegrino Pass, s instruktorem a autentickou snídaní na horské chatě, vyjde na 45 eur (cca 1140 Kč).

Jak v březnu ušetřit

Ti, kteří naopak chtějí co nejvíce ušetřit, mohou do Špindlu vyrazit od 18. března do konce zimní sezony, kdy k ubytování ve vybraných hotelech dostanou skipas zdarma.

Lze využít i systém flexibilních cen skipasů, výhodnější ceny lyžaři a snowboardisté získají při nákupu online předem. Nejlevnější skipas pro dospělého na některé březnové termíny začíná na 740 korunách, dítě do šesti let lyžuje zdarma, od 6 do 11 cena startuje na 520 korunách, junior od 12 do 17 zaplatí od 600 korun, stejně jako senioři.

Sníh taje, ale některá lyžařská střediska se drží

Domácí

Filzmoos, rodinné lyžařské středisko v srdci Ski Amadé

Cestování

Výběr článků

Načítám