Hlavní obsah

V letadle se strhl pěstní souboj. Zastavily ho tři letušky

Třem letuškám asijské společnosti EVA Air se podařilo zastavit roztržku, která se rozpoutala na palubě. Během cesty z Tchaj-peje do San Franciska se začali dva cestující handrkovat kvůli sedadlu, nakonec se pustili do pěstního souboje. Zaměstnankyním přispěchali na pomoc i další pasažéři a společně se jim podařilo vyhrocenou situaci zklidnit.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti EVA Air (ilustrační foto).

Článek

Potyčka podle aerolinek odstartovala tím, že jistý muž začal v letadle kašlat. Jeho soused si chtěl přesednout, vybral si však obsazené sedadlo. O něj se pak nejmenovaný pasažér začal handrkovat s právoplatným majitelem, což vedlo nejprve ke slovní přestřelce a nakonec k fyzickému střetu, uvádí s odkazem na společnost server CNN.

Do incidentu se vložily tři letušky, kterým se za pomoci několika dalších lidí podařilo muže odtrhnout. Aerolinky uvedly, že cestující zainteresovaní v šarvátce byli cizinci, národnost však nespecifikovaly. Zjitřenou situaci se podařilo vyřešit bez obtíží a let pokračoval až do cíle.

Letušky budou po zásluze odměněny

„Naše společnost vždy uplatňovala politiku nulové tolerance vůči podobným případům. Třem letuškám za vyřešení situace poskytneme odměny,“ okomentovaly incident aerolinky.

Doplnily, že kapitán letadla si během cesty vyžádal asistenci policie, která po přistání oba muže zadržela a předvedla je k výslechu. Není jisté, zda jim hrozí nějaké postihy, případně zákaz létání se společností.

Žena si v letadle ustlala ve skříňce pro zavazadla nad hlavami lidí

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám