Hlavní obsah

V Americe otevřou rekordní horskou dráhu. Uprostřed jízdy změní koleje

Milovníci adrenalinu by měli zbystřit. V americkém zábavním parku Cedar Point v Ohiu otevřou příští léto unikátní horskou dráhu, která se bude v regionu Severní Ameriky pyšnit několika rekordy. Zajímavé na ní bude především to, že se v jedné části vozíky zastaví, koleje dráhy se pomalu překlopí do 90stupňového úhlu a teprve pak bude divoká jízda pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Zábavní park Cedar Point dostane unikátní horskou dráhu (ilustrační foto).

Článek

Sklápěcí horská dráha bude nejvyšší, nejdelší i nejrychlejší svého druhu v Severní Americe. Inspirací se jí stal mýtus o sirénách, které svým zpěvem vábily námořníky, aby je pak nechaly ztroskotat na útesech. Tyto bytosti z řeckých bájí údajně obývají i Erijské jezero, jedno z pěti Velkých jezer na hranicích USA a Kanady.

„Sirény z jezera, které svými sladkými písněmi přitahovaly námořníky k jejich zkáze, konečně vystoupí na suchou zem,“ uvádí se v popisku k nové adrenalinové atrakci, o které informuje magazín People.

Zírat do hlubin

Za zlověstného zvuku nejprve zájemci vyjedou s vozíky do zhruba 50 metrů, pak se zastaví na kolejích vedoucích do prázdna. Dráha se poté pomalu překlopí o 90 stupňů, dokud nebudou jezdci zírat do hloubky pod sebou. Nakonec se vozíky rozjedou rychlostí až 93 kilometrů v hodině. Dráha nabídne i množství smyček a zákrut.

„Rekordní jízdy byly vždy jádrem naší nabídky, horská dráha Siren’s Curse těmto standardům dostojí,“ uvedla viceprezidentka a generální manažerka parku Carrie Boldmanová. „Ten okamžik, kdy dojde ke sklopení a budete zírat rovnou dolů a čekat, až se koleje napojí, bude významným okamžikem, který si naši fanoušci zamilují,“ doplnila.

Zábavní park po dokončení atrakce nabídne celkem 19 horských drah. Za adrenalinem ale Češi nemusejí cestovat až do Ohia. Například Dubaj, která se u tuzemských turistů těší velké oblibě, nabízí rovněž rekordní horskou dráhu, a to s nejrychlejším vertikálním rozjezdem na světě. Činí 41 kilometrů v hodině.

Nejslavnější horskou dráhu světa uzavřeli. Rozbila se uprostřed jízdy

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám