Hlavní obsah

Už jsme viděli všechno, okomentovala letuška video výroby kváskového chleba na palubě

Palubní personál musí být připraven vskutku na cokoli. Protože ač naprostá většina letů proběhne zcela bez problémů, někteří cestující svým chováním umí ostatním pasažérům i letuškám pořádně zatopit. Nejnovější video o přípravě kváskového chleba během letu je pro většinu spíš úsměvné, alergici ale bijí na poplach s tím, že pro někoho nevinná srandička na palubě mohla skončit katastrofou.

Foto: Profimedia.cz

Venezuelanka v letadle zadělávala na chleba. Pro mnohé vtipné video vytočilo alergiky (ilustrační fotografie).

Článek

O nejnovějším videu pekařky, která se rozhodla svůj um demonstrovat v oblacích a pobavit tak na sociálních sítích, informoval server Independent. 37letá Maria Baradellová si veškeré potřebné propriety jako skládací mísu, mouku, kvásek a sůl přinesla již připravené a navážené. Následně se na letu American Airlines z Chicaga do Barcelony posadila k okýnku a dala se do práce.

A co alergici?

Video, které se na sociálních sítích stalo virálním a má jen na tiktoku více než 2,6 milionu zhlédnutí, střídá průběh zadělávání těsta s výhledy do mraků. Vzhledem k ne zcela ideální vlhkosti a teplotě v kabině letadla ale těsto nevykynulo tak, jak mělo, Baradellová jej proto musela dokončit až u své sestry, kterou letěla navštívit do Španělska. Záznam ukazuje i umně vytvořený závěrečný bochník.

@leafandloaf

Let me know if you want to see the final results 😉 or if you have any questions #milehighsourdoughclub #sourdough #milehigh #milehighclub #sourdoughbread #makingsourdoughbread #inflight #americanairlines #AA

♬ Barcelona Spain - Kikot

A přestože pro mnohé se jednalo o nevinnou legraci, alergici se na to dívají zcela jinak. „A co lidé, kteří mají těžké alergie?“ ptal se jeden z komentujících. Další uvedl, že má silnou alergii na pšenici, a ač s sebou všude nosí EpiPen, opravdu by nebylo dobré, kdyby byl v letadle přítomen.

Pozor, kouše! Pasažérka během letu zaútočila na stevarda

Cestování

I někteří další uživatelé sociálních sítí vyjádřili znepokojení kvůli možným spolucestujícím s alergií na lepek a jiní se zase pozastavovali nad hygienou v letadle při výrobě chleba.

Letuška, která má na tiktoku přezdívku Adventuresofanonrev, uvedla: „Jako zaměstnankyně aerolinek… Tohle je perfektní příklad toho, že už jsme viděli všechno.“

Některé komentáře ale byly pochvalné. Přispěvatelé činnost považovali za kreativní ukrácení času v letadle, jiní chválili pekařku za šikovnost, zatímco sami v letadle nedokážou ani číst.

Pekařka se omluvila

Baradellová v reakci na negativní komentáře uvedla, že všechny ingredience prošly bezpečnostní kontrolou letiště a zeptala se cestujících sedících okolo, zda jim příprava chleba nebude vadit. Neustále prý také používala dezinfekci a při pečení byly usmrceny veškeré potenciální choroboplodné zárodky v chlebu.

Pekařka se dále omluvila za to, že si neuvědomila možné způsobení problému alergikům. „Zjistila jsem to po svém prvním videu. Předpokládala jsem, že když v letadle servírují chleba, bude to v pořádku, ale byla jsem zpravena o svém omylu. Proto říkám, že už to znovu nebudu zkoušet, a omlouvám se,“ uvedla na sociální síti.

Původem Venezuelanka žije v Dallasu s manželem a pěti dětmi. Kváskový chleba jen rozdávala jako dárek sousedům, ale těšil se takové oblibě, že se z ní stala plnohodnotná pekařka s licencí.

Spolucestující zamkly plačící batole na toaletě letadla

Cestování

Cestující byla vyvedena z letadla kvůli luxusní kabelce

Cestování

Výběr článků

Načítám