Hlavní obsah

Udeřil stevarda a plival na ostatní cestující. Na party ostrov opilý pasažér nedoletěl

Opilecké incidenty v letadlech se poslední dobou množí jako houby po dešti. Poslední eskapáda se odehrála na letu společnosti Ryanair z Manchesteru na Ibizu. Ten však musel být kvůli násilnému chování pasažéra odkloněn do Francie, kde byl nejprve policií vyveden on a poté i jeho rovněž útočná partnerka.

Foto: Profimedia.cz

Nedělní let Ryanairu z Manchesteru na Ibizu musel být kvůli opilému cestujícímu odkloněn do Francie (ilustrační fotografie).

Článek

O rušivém chování muže na letu FR2626 z Velké Británie do Španělska informoval server Independent a došlo k němu v neděli večer.

Vulgarismy, plivání i násilí

Poté co se stevard pokusil zabavit nejmenovanému Britovi lahev vodky z duty free obchodu, kterou cestou čile upíjel, došlo k potyčce. Ta následně vyústila ve fyzické násilí ze strany cestujícího. Muž se zjevně lahve nechtěl vzdát dobrovolně, se stevardem se pustil do hádky a následně jej pěstí udeřil do obličeje.

Podle britského serveru Metro poté nastal chaos, který měl trvat dalších 40 minut. Během něj měl opilý muž zaútočit i na spolucestujícího a poplivat přítomnou ženu. Když byl palubním personálem varován, že let může být kvůli jeho výtržnostem odkloněn, reagoval jen: „Na to s…“

Prázdninová letoviska Baleár omezují prodej alkoholu

Cestování

Po přistání ve Francii si pro výtržníka přišla policie, což ostatní cestující kvitovali se značným nadšením. Vyvedena byla i bosá partnerka výtržníka, která se též měla pustit do hádky s jinou cestující a rovněž si neodpustila násilné chování. Zdržení ve Francii se tak protáhlo na hodinu a půl.

„Tento let z Manchesteru na Ibizu (8. září) byl odkloněn do Toulouse poté, co malá skupina pasažérů během letu začala ostatní cestující svými projevy obtěžovat. Posádka požádala o policejní asistenci, která čekala na letadlo po přistání v Touluse a vyvedla dva pasažéry předtím, než let pokračoval na Ibizu,“ uvedl mluvčí aerolinek a omluvil se pasažérům za způsobené nepříjemnosti s tím, že věc je nyní v rukou francouzské policie.

Dva a dost

Nejedná se o první divoký let při cestě z Británie na Ibizu, která je známá jako party ostrov, ale ani na Kanárské či řecké ostrovy. Sociální sítě jsou plné videí opilých pasažérů řádících v letadlech.

Na začátku září výkonný ředitel společnosti Ryanair Michael O’Leary uvedl, že cestující by měli mít na letištích povoleny maximálně dva alkoholické nápoje. Posádky letadel i pasažéři se podle něj dostávají do konfrontací s opilými cestujícími každý týden a omezení zkonzumovaného množství alkoholu před letem by mohlo pomoci tyto incidenty výrazně zredukovat.

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování

Stáhla si kalhoty v letadle a pasažérům vyhrožovala smrtí. Hrozí jí dlouhé vězení

Cestování

Výběr článků

Načítám