Hlavní obsah

Turistka ve Florencii předstírala kopulaci s renesanční sochou. Italové zuří

Do hledáčku italských úřadů se dostala žena, která na ulici ve Florencii předstírala kopulaci se sochou Bakcha. Turistku se podařilo natočit, jak po bohu vína a smyslnosti leze a líbá ho. Pokud bude dopadena, dostane podle radnice pokutu a možná i doživotní zákaz vstupu do města.

Foto: Profimedia.cz

Florencie má s nevychovanými turisty zkušenosti.

Článek

K incidentu došlo o uplynulém víkendu, záběry nezvedené turistky rychle oběhly sociální sítě, informuje server CNN. Florentská radnice uvedla, že se ženu zatím nepodařilo identifikovat, dá se však předpokládat, že její chování zavinila opilost.

Úřady doplnily, že pokud se mladou turistku podaří dopadnout, dostane pokutu a mohla by si vysloužit také doživotní zákaz vstupu do Florencie. Její chování totiž nepobouřilo jen radnici, pohoršení vyjádřilo také italské ministerstvo kultury.

Foto: Profimedia.cz

Turistku se podařilo natočit.

Socha Bakcha, což je jiné jméno pro boha vína Dionýsa, je replikou díla ze 16. století, jehož autorem je Giambologna. Originál je vystaven v muzeu Bargello v centru Florencie, zatímco replika stojí nedaleko slavného mostu Vecchio.

Zkušenosti s vandaly

Itálie má s nevychovanými návštěvníky množství zkušeností. Konkrétně ve Florencii loni turisté poškodili Neptunovu fontánu ze 16. století jen krátce po rekonstrukci. Jiní cizinci na severu země zase strhli sochu v historické vile a v roce 2022 byl chycen turista, který v maserati sjel po Španělských schodech v Římě a poškodil je.

Nejslavnější florentský most čeká rozsáhlá rekonstrukce. Obnoví ho do původní krásy

Cestování

GLOSA: Jako na nepřátelském území. Proč už nikdy nepojedu do Benátek

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám