Článek
Jesicca Yarnalová a její přítel Adam Hagaun měli za to, že bude jejich objednávka relativně levná, respektive za cenu úměrnou k prostředí Mykonosu. Podobně jako řada jiných turistů však narazili na různé chytáky a kličky, kterými majitel restaurace ždíme z hostů peníze.
Američané si objednali dva koktejly, z nich měl každý stát 27 eur (641 korun), obsluha jim podle Daily Mailu ale později sdělila, že se tato cenovka netýkala jejich konkrétních nápojů a ve skutečnosti je jedno mojito vyšlo na zhruba sto eur (2300 korun).
Podobně to dopadlo také s řeckým salátem či krabími nožičkami. Turisté uvedli, že z menu se zdálo, že jedna krabí končetina vyjde na 40 eur (950 korun), ve skutečnosti bylo ale zmiňovaných 40 eur za jeden gram pokrmu. Celkový účet se tedy vyšplhal na nějakých 800 eur, což je 19 tisíc korun.
Kritizují podnik na TripAdvisoru
Nejde zdaleka o první případ, kdy v řecké restauraci DK Oyster Bar turisty napálili. Hosté čas od času svoje rozhořčení sdílejí s médii, také na portálu TripAdvisor nemá plážový podnik nijak valné hodnocení. Uživatelé v recenzích často zmiňují podvody a upozorňují na to, že je potřeba si menu přečíst opravdu důkladně kvůli skrytým chytákům. Mimo to kritizují i kvalitu nápojů a jídla.
„Nenechte se zmást jejich lehátky na pláži zdarma. Peníze z vás dostanou tím, že vám naservírují předražené jídlo a nápoje. Jejich mojito stojí 58 dolarů a není ani dobré,“ píše jeden z uživatelů portálu, který restauraci navštívil loni v říjnu.