Hlavní obsah

Turisté v Yellowstonu sjeli z cesty a skončili rovnou v gejzíru

Yellowstonský národní park skýtá mnohá nebezpečenství. Vyjma setkání s divokou zvěří se jako problematické ukázaly také gejzíry, do jednoho z nich v minulém týdnu neúmyslně sjelo auto s pěti pasažéry, když se řidič z neznámých důvodů vychýlil z cesty. Nikdo nakonec nedošel k závažné úhoně.

Foto: Profimedia.cz

Yellowstone se pyšní množstvím gejzírů a horkých pramenů (ilustrační foto).

Článek

K incidentu došlo minulý čtvrtek, auto skončilo ponořené takřka tři metry v horké vodě gejzíru Semi-Centennial, uvádí s odkazem na správu amerických národních parků server CNN. Osazenstvo vozidla stačilo prchnout, turisté byli následně převezeni do nemocnice na ošetření zranění, která je neohrožovala na životě.

Turisté měli štěstí, že povrchová voda gejzíru Semi-Centennial má teplotu jen kolem 40 stupňů Celsia. Voda při erupci bývá mnohem více horká, například nejznámější yellowstonský gejzír Old Faithful chrlí vodu o teplotě asi 76 stupňů.

Yellowstonští rangeři v pátek uzavřeli na dvě hodiny silnici, kde k nehodě došlo, aby z gejzíru vytáhli zabořené auto. Co přesně incident zapříčinilo, je podle CNN předmětem vyšetřování.

Nedbají zákazů

V nejstarším národním parku světa dochází čas od času k obdobným nehodám, poměrně vzácné je napadení člověka bizonem. Se zvířaty někteří návštěvníci navzdory varováním interagují, čímž ohrožují nejen sebe, ale právě i místní faunu. Loni takto návštěvníci chtěli zachránit opuštěné mládě bizona, které pak správa parku musela nechat utratit. Matka by ho totiž kvůli pachové stopě už nepřijala.

Opilý turista napadl v Yellowstonu bizona. Sám se při tom zranil

Cestování

Turista si vysloužil zákaz vstupu do Yellowstonu. Opilý se toulal mezi horkými prameny

Cestování

Výběr článků

Načítám