Hlavní obsah

Turisté se z legrace zapojili do protestu místních, úřady je deportovaly

O tom, že ponořit se naplno do atmosféry a aktuálního dění navštívené země se nemusí vždy vyplatit, se přesvědčili dva britští batůžkáři. Ti byli deportováni poté, co se z legrace zapojili do protestu proti nízkým mzdám řidičů motocyklových taxi v Indonésii.

Britští turisté se připojili k protestu taxikářů v Indonésii, legrace je vyšla drahoVideo: AP

Článek

O nečekaném vyústění situace, která dvěma mladým Britům trávícím dovolenou v Indonésii zpočátku připadala jako povedený vtípek, informovaly server Daily Mail a agentura AP, která zveřejnila video z události.

Benjamin James Lovell a Benjamin Thomas Sloan se 29. srpna v Jakartě nachomýtli k protestu tamních řidičů motorových taxi kvůli nízkým mzdám. Dobře naladění Britové užívající si dovolenou vyjádřili místním svou podporu a do atmosféry dění se ponořili natolik, že nejprve provolávali jejich hesla a poté oblékli i typickou zelenou uniformu.

Legrace, která vyšla draho

Krátce nato, co jejich sympatie vyvolaly značnou radost zúčastněných, byli turisté zatčeni místní policií za participaci v protestu. A ačkoli při výslechu vypověděli, že se k akci připojili jen z legrace, bylo rozhodnuto o jejich deportaci.

Opilý turista napadl v Yellowstonu bizona. Sám se při tom zranil

Cestování

Protestní akce proti nízkým platům indonéských řidičů motorových taxi se toho dne uskutečnily po celé zemi. Zúčastnění naléhali na vládu, aby se více zajímala o ochranu jejich práv a zasáhla proti údajným nekalým praktikám společnosti, jež v zemi zprostředkovává hojně využívaný způsob dopravy.

Ronald Arman Abdullah, vedoucí tamějšího imigračního oddělení, uvedl, že oba Britové byli zadrženi kvůli porušení článku 75 zákona číslo 6 z roku 2011 o imigraci.

„Byli spatřeni při pronášení řeči během protestů poblíž národního památníku minulý čtvrtek. Dal jsem mužstvu pokyn zasáhnout a zadržet je. Následně byli předvedeni před úřad kvůli dalšímu šetření,“ uvedl Abdullah.

Muži, kteří vstoupili do země na turistická víza, měli být dalších šest dnů zadrženi, než byli 4. září na vlastní náklady deportováni zpět do Velké Británie.

Nejvyšší instance postup nejen potvrdily jako správný, ale též jej pochválily. Účast na demonstracích je pro turisty v Indonésii zakázána a dodržování zákona je v celé zemi bedlivě sledováno. Cizinci, kteří v Indonésii poruší předpisy, budou podle tamních úřadů „čelit následkům“.

Scéna, kterou z okýnka rozhodně nechcete vidět. Palivo unikající z letadla před startem

Cestování

Pokuta až 1,5 milionu korun, nebo vězení. Nápisy vyryté v Pompejích přijdou turistu draho

Cestování

Výběr článků

Načítám