Hlavní obsah

Turisté se poprali kvůli výhledu. Chtěli si zajistit nejlepší místo na fotku

Mít dobré fotky je pro mnohé turisty alfou a omegou cestování. A právě zajištění nejlepšího výhledu na Mount Everest bylo i příčinou roztržky, do které se na konci června zapletly dva čínské páry. Pózování na selfie se nepěkně zvrhlo, až se dva mužští turisté začali rvát na zemi. Ani jejich ženské protějšky se však nedržely zkrátka.

Foto: Profimedia.cz

Mount Everest ročně přitahuje stovky lezců (ilustrační foto).

Článek

K incidentu došlo 25. června, když horský průvodce zavelel, aby se jeho skupina shromáždila na fotografii u památníku, v jehož pozadí je vidět nejvyšší hora světa. Právě v tu chvíli se dva páry začaly dohadovat, kdo bude kde stát, informuje s odkazem na místní média server Independent.

Netrvalo dlouho a verbální potyčka přerostla ve fyzickou. Muži se začali kvůli nejlepšímu místu doslova rvát. Jedna z žen se je snažila oddělit, zatímco druhá si přisadila a do rivala svého partnera kopala.

Incident musela ukončit až hraniční stráž, která na místo dorazila. Podle Independentu není jasné, zda zapojení turisté utržili nějaká zranění, všichni čtyři nicméně skončili ve vazbě. Místní média informují o tom, že v návaznosti na potyčku probíhá vyšetřování a páry zřejmě neuniknou postihům.

Čína znovuotevřela přístup na Mount Everest pro zahraniční lezce teprve v dubnu letošního roku, poprvé od začátku pandemie covidu. Země vydá ročně na 300 povolení pro výstup. Více zájemců však na nejvyšší horu světa leze z nepálské strany.

Chronicky nemocná Češka vylezla na Everest. Při sestupu ji postihla sněžná slepota

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám