Hlavní obsah

Troufli byste si? U sousedů se můžete zhoupnout nad 120metrovou hlubinou

Berlín

Houpačky nejsou jen zábavou pro děti. Ty rekordní pro ně naopak nejsou vůbec. V Berlíně si adrenalinoví nadšenci mohou vyzkoušet opravdovou specialitu. Zhoupnout se ze střechy nad centrálním náměstím a mít tak pod sebou 120metrovou hlubinu. Odvážili byste se?

Houpačka na střeše mrakodrapu ve výšce 120 metrů je jen pro odvážnéVideo: AP

Článek

O možnosti zažít pořádný adrenalin na nejvyšší evropské houpačce informoval server BBC. High Swing Berlin se nachází na střeše hotelu Park Inn na Alexandrově náměstí a slibuje nevšední zážitek spolu s neokoukaným výhledem na město.

Vstup na střešní terasu hotelu je běžně zpoplatněn, se vstupenkou na houpačku je v rámci ceny, jež vychází na 24,90 eura (632 korun). Dospělý společník, který by chtěl přímého účastníka podpořit či vyfotit, zaplatí za vstup 6 eur (152 korun).

Ve dne i v noci

Houpání chtiví zájemci se zaplaceným voucherem vyjedou výtahem do 35. patra, kde vyšplhají další dva metry, načež se jich ujme personál atrakce. Je doporučeno vyhradit si půl hodiny na registraci, bezpečnostní školení i zážitek samotný.

Houpání je primárně určeno pro dospělé, mladiství od 14 do 18 let jej mohou absolvovat po souhlasu zákonného zástupce. Účastníci dále musí splňovat váhový limit do 118 kilogramů.

Houpačka je v provozu od června do října vždy od 12:00 do 17:00 a opětovně od 18:00 do 22:00. Zájemci si tak mohou vybrat, zda se chtějí houpat nad denním, či nočním Berlínem. Ať tak, nebo tak, pořádný adrenalin je podle pořadatelů zaručen.

Pod drážďanským balkonem Evropy vynalezli porcelán a drželi tu zločince

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám