Hlavní obsah

Tohle se může stát jen v Pákistánu. Video ukazuje pilota při kuriózní činnosti

Cestující se při čekání na letišti leckdy stanou svědky vskutku nevšední podívané. Jen v předminulém týdnu v Chile řádil Haiťan s kladivem, v Indonésii z letadla unikalo palivo při startu a v Japonsku se z Boeingu 777 kouřilo jako o život. Mnohem veselejší podívanou přichystal divákům na pákistánském letišti v Láhauru obětavý pilot, který se před startem do půl těla vysoukal z okýnka letadla, aby si opucoval čelní sklo.

Pilot airbusu se v Pákistánu vyklonil z okna kokpitu, aby očistil čelní skloVideo: Newsflare, AP

Článek

Video s nevšední tematikou pořídil pobavený cestující na mezinárodním letišti Allama Iqbal v pákistánském Láhauru a zveřejnila jej agentura AP. Pákistánský pilot se na něm více než polovinou těla vyklání z bočního okna Airbusu A330, operovaného aerolinkami Serene Air, a vlastnoručně čistí čelní sklo.

Letadla komerčně provozovaných aerolinek by měla procházet pravidelnou očistou, což se ve spojitosti s dezinfekcí interiérů hojně řešilo zejména během covidu, pilot ale s viditelností přes čelní sklo zjevně nebyl spokojen a neváhal vzít řešení situace do vlastních rukou.

Video baví sociální sítě

Video se na sociálních sítích rychle stává virálním a sklízí jak pobavené, tak rozporuplné reakce. Jeden z komentujících pod něj v překladu napsal: „K popukání, tohle se může stát jen v Pákistánu.“ V podobném duchu se nesl i další komentář: „Pákistán je prostě Pákistán.“

Další přispěvatelé vtipkovali, že je štěstí, že si pilot špinavého skla všiml ještě na zemi a nemusel ho čistit ve vzduchu, jiný komentující se pozastavoval nad tím, zde je aktér videa pilot, nebo řidič autobusu.

Spolucestující zamkly plačící batole na toaletě letadla

Cestování

Našli se ale i tací, kteří pilotovo počínání shledali v jeho oboru téměř běžnou praxí. „Piloti čistí čelní skla poměrně často. Ne všichni, jen ti, kteří nejsou spokojeni s úklidovými službami,“ uvedl další uživatel.

Server India Today k pořízenému záznamu vyjma komentářů diváků uvedl, že byl zveřejněn v době, kdy země čelí velkým ekonomickým výzvám. Finanční situaci Pákistánu označil za značně nejistou kvůli špatnému hospodaření, politickému chaosu a loňským ničivým monzunovým záplavám.

Na videu zvěčněný airbus mířící 2. září z pákistánského Láhauru do Džiddy v Saúdské Arábii ale odletěl na čas a pilot měl toho dne nejspíš obzvláště dobrý rozhled.

Žádný spánek, pití ani pohyb. Nový trend při cestách letadlem je hloupý a riskantní

Cestování

Cestující si prožili peklo na palubě boeingu do Thajska, a to ani nevzletěli

Cestování

Výběr článků

Načítám