Hlavní obsah

Tajemný muž shodil průvodce v Bruggách do kanálu. Prý hanobil architekturu

Značný šok prožil 31letý Nizozemec Pascal Gerritsen, když provázel turisty po Bruggách. Při výkladu se posadil na zídku jednoho z mostů, což rozezlilo kolemjedoucího cyklistu. Ten k průvodci přišel, oběma rukama do něj vrazil a shodil ho do kanálu. Později anonymně vysvětlil, že jednal z lásky a úctě k architektuře.

Foto: Profimedia.cz

Bonifaciusbrug patří k nejpopulárnějším místům Brugg

Článek

K incidentu došlo na mostě Bonifaciusbrug, jenž se klene přes kanál Dijver. „Seděl jsem na mostě, někdo se za mnou objevil a oběma rukama mě strčil do vody,“ popsal Gerritsen místnímu serveru VRT News.

Neznámý muž, který projížděl kolem na bicyklu, se webu později přihlásil. Představil se jako „maskovaný milovník architektury“ a vysvětlil, že průvodce z mostu shodil, protože nerespektoval architekturu. „Je zakázáno používat pouliční vybavení, ať už lavičky, odpadkové koše nebo kandelábry k výkladu,“ napsal samozvaný ochránce kulturního dědictví.

Doplnil, že kdyby se průvodci nepostavil a nepotrestal ho, mohl by negativně inspirovat další návštěvníky města, kteří by tak přispěli k ničení historických budov.

Valentýn v belgických Bruggách je plný tokajících labutí, čokolády i holoubátek

Cestování

Úřady incident prošetřují

Server Independent uvádí, že Gerritsen byl už v minulosti varován kvůli svému teatrálnímu výkladu, během nějž si často stoupal na lavičky či zídky. „Sami ho potrestat nemůžeme, protože nepatří do oficiální asociace průvodců,“ uvedl její šéf Jo Berten. „Ale vzít zákon do vlastních rukou a shodit někoho z mostu je tedy až příliš,“ dodal.

Průvodce incident ohlásil na policii. Úřady aktuálně procházejí záznamy z bezpečnostních kamer, aby odhalily, kdo onen maskovaný milovník architektury je.

Turisté v Yellowstonu sjeli z cesty a skončili rovnou v gejzíru

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám