Hlavní obsah

Svlékla podprsenku a jen v kalhotkách plavala v italské fontáně. Video komentuje celý svět

Jako obdivovaná Anita Ekbergová ve Felliniho filmu Sladký život se nejspíš chtěla cítit bezejmenná turistka ve Florencii, která se rozhodla zaplavat si ve fontáně. Své vystoupení ještě víc okořenila, protože svlékla podprsenku a do uměleckého díla plného vody se ponořila téměř nahá. Nejen Florenťané nad zveřejněným videem zuří. Nejedná se totiž o první incident ve městě v nedávné době.

Foto: Profimedia.cz

Florentské náměstí, kde ve fontáně dováděla polonahá turistka, je oblíbené především u místních.

Článek

O anglicky hovořící turistce, která budila veřejné pohoršení, a navíc si k tomu vybrala cenné umělecké dílo, informoval server Indepent. K incidentu došlo na náměstí Svatého ducha, jehož vznik se datuje už do poloviny 13. století. Osmiúhelníková pískovcová fontána s mramorovým středem byla přidána o tři století později. „Zažila“ tak už leccos, ale nahou turistku nejspíš poprvé.

Nahota na náměstí

Ve videu, které na sociální síti Instagram zveřejnil účet welcome_to_florence, je ke zhlédnutí pouze část, kde mladá tmavovláska oděná pouze v černých kalhotkách v nočních hodinách plave fontánou a laškovně láká přihlížející, aby se k ní připojili. K tomu se však nikdo z nich nemá.

Video vzbudilo na sociální síti značný rozruch, většina komentujících Italů se naštvaně pozastavovala nad tím, že „nechutným zahraničním turistům projde cokoli“. Jiný komentující litoval, že hanba vyšla z módy, a další uvedl, že město se vymyká kontrole. Několik přispěvatelů se pozastavovalo i nad hygienickou stránkou věci s tím, že ve fontáně se koupou jen vandráci a psi a žena si nepochybně odnese nějakou nemoc.

Mladý Čech vyrazil za životním dobrodružstvím. Chce při něm upozornit i na palčivé téma

Cestování

Naštvané rezidenty podpořili i cizinci. „Je to hanebné a neuctivé. Jako Američan, který měl to štěstí mnohokrát navštívit Florencii, jsem z toho zděšený. Tuto dívku by měli zavřít do vězení a naučit ji, jak se chovat,“ uvedl nadšený příznivec Florencie.

Doživotní zákaz vstupu

Pokud by hanbatá plavkyně byla identifikována, hrozí jí doživotní zákaz vstupu do města, Italové jsou totiž na své kulturní dědictví velmi hrdí a myslí na to i v zákonech, které zakazují jakoukoli formu nevhodného nakládání s ním.

Během tohoto léta už navíc jiná opilá turistka lezla ve Florencii na sochu boha vína Bakcha a simulovala přitom kopulační pohyby. Není proto divu, že Florenťanům dochází trpělivost.

Patrizia Asproni, prezidentka organizace propagující kulturní dědictví, se v Itálii zasazuje o uplatnění takzvaného singapurského modelu, zahrnujícího přísné kontroly, vysoké pokuty a nulovou toleranci k pochybení. Má za to, že turisté se chovají takto nepřijatelně, protože si myslí, že z toho vyváznou beztrestně.

Turistka ve Florencii předstírala kopulaci s renesanční sochou. Italové zuří

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám