Hlavní obsah

Špína za 140 tisíc. Video z letu potrhanou první třídou šokuje internet

Létání na dlouhé vzdálenosti není nijak zvlášť příjemným zážitkem, pokud ovšem nesedíte v obchodní, nebo dokonce v první třídě. Tím se z přesunu z místa na místo stává odpočinkový zážitek plný hýčkání. Že drahá letenka ne vždy zaručí očekávaný luxus a kvalitu, se však přesvědčil nespokojený pasažér Air India. Přestože ho let první třídou vyšel na 141 377 korun, dostal za ně mizerné služby, potrhané sedadlo a špínu všude kolem. Video z letu se stalo virálním.

Foto: Profimedia.cz

První třída v letadle Air India byla jako ze špatného filmu (ilustrační fotografie).

Článek

O nepříjemné zkušenosti podnikatele Anipa Patela informoval server Independent poté, co se jím natočené video z letu s indickými aerolinkami zveřejněné 17. září začalo masově šířit sociálními sítěmi.

Špína, chybějící jídlo a izolepa

Let první třídou z amerického Chicaga do indického Dillí vyšel Patela s Air India na 6300 amerických dolarů (141 377 korun). Po vstupu do letadla se ale nestačil divit. Jeho sedadlo bylo potrhané, všude kolem něj byla špína a palubní systém zábavy nefungoval.

Z prostoru první třídy, kde všechno vypadalo značně ošuntěle nebo rozbitě, nebyly ani vyneseny odpadky. Patel prostor popsal jako „nejhorší kabinu první třídy, kterou kdy viděl“.

Cestující byla vyvedena z letadla kvůli luxusní kabelce

Cestování

„U každého sedadla se hýbaly součástky, všechno bylo roztrhané, zničené nebo na tom byla plíseň. Chápu běžné opotřebení a škrábance, ale tohle byla jiná úroveň,“ uvedl Patel ve videu s tím, že některé části k sobě byly přilepené páskou.

Na letu také nefungovala wifi, a přestože se letuška pokusila vestavěný zábavní systém čtyřikrát restartovat, musel Patel trávit 15 hodin letu zcela bez kýženého rozptýlení.

Palubní menu na první pohled vypadalo slušně, ale zhruba třetina jídel na něm nebyla dostupná, přestože v první třídě letěli jen čtyři cestující. Vybíralo se tak stylem „kdo dřív přijde, ten dřív mele“. Polévku pak cestující označil za jedinou dobrou věc na celém letu.

Poté, co video na sociálních sítích získalo miliony zhlédnutí, aerolinky Patela z vlastní iniciativy kontaktovaly a vrátily mu celou sumu za let. Video plné špíny bylo shodou okolností zveřejněno v ten samý den, kdy společnost Air India oznámila zahájení renovace 67 starších letadel ze své flotily.

Reakce na kontroverzní hlasování Čechů? Aerolinky přidají novou linku do Litvy

Cestování

Nejhorší druh cestujících? Influenceři, tvrdí bývalá letuška

Cestování

Výběr článků

Načítám