Článek
Protikrizové menu, které Dario's podává každý čtvrtek, se skládá z polévky z plodů moře, kotletu s rýží, kuřete či ančovičky se salátem. Stejně jako ke všem jídlům ve Španělsku se k němu podává chléb, nápoj a dezert.
Minulý týden využilo zajímavé nabídky na dvě stovky hostů. Restaurace má však pouze 49 míst, a proto lidé v dlouhé frontě čekali na stůl.
Restaurace předpokládá, že se tato myšlenka časem vyplatí
"Nevyděláme na tom, ale také neproděláme," řekla španělským médiím jedna z vedoucích pracovnic podniku Emilia Jiménezová. Ujistila, že čtvrteční ztráty vynahradí příjem za sobotu a neděli. Dario's zkrátka předpokládá, že se tato myšlenka časem vyplatí.
Španělsko prožívá od počátku roku vážnou krizi. Ekonomický růst výrazně poklesl zejména vzhledem ke zhoršení situace na trhu s nemovitostmi, k tomu se v zemi projevují dopady světové finanční krize.
Španělské domácnosti, jejichž příjmy jsou v eurozóně jedny z nejnižších, se musely vypořádat i s podstatným zvýšením cen spotřebního zboží a především potravin.