Hlavní obsah

Scéna, kterou z okýnka rozhodně nechcete vidět. Palivo unikající z letadla před startem

Představte si, že sedíte v letadle, které se už chystá vzlétnout a natěšeně hledíte z okýnka. Místo vzdalujícího se letiště vás ale zaujme něco jiného, tekutina unikající z křídla ve větším než malém množství. Snad každý pasažér by se v ten moment orosil potem. Přesně k této situaci došlo na konci srpna v Indonésii. Pozemní personál naštěstí únik paliva zpozoroval a upozornil pilota.

Z letadla během startu unikalo palivoVideo: AP

Článek

O potenciálně nebezpečné situaci, které si všimli pracovníci letiště, informovala agentura AP, jež zveřejnila i video natočené jedním z cestujících. Boeing 737-800 operovaný aerolinkami Garuda Indonesia se chystal vzlétnout z mezinárodního letiště Sukarno-Hatta v Jakartě, když byl pilot zpraven o situaci s unikajícím palivem.

Kvůli bezpečnosti pasažérů i palubní posádky se 11 let starý stroj vrátil k odletové bráně a všech 135 cestujících vystoupilo a čekalo na jiné letadlo, zatímco boeing byl uzemněn kvůli vyšetřování události. Náhradní stroj, mířící s pasažéry do města Pekanbaru na indonéském ostrově Sumatra, odstartoval o dvě hodiny později.

Vlajková letecká společnost Indonésie zdůraznila svůj závazek k zajištění bezpečnosti cestujících a uvedla, že situaci důkladně prošetří. Aerolinky se zároveň omluvily cestujícím za způsobené nepříjemnosti.

Američan nestihl nastoupit. Letadlu se pomstil po svém

Cestování

Cestující byla vyvedena z letadla kvůli luxusní kabelce

Cestování

Související články

Výběr článků

Načítám