Hlavní obsah

Řezničina na vegetariánském festivalu. Těla propíchaná háky i větvemi mají uctít bohy

Jako scény z hororu mohou na Evropana působit autentické záběry věřících na taoistickém festivalu věnovaném devíti císařským bohům a vegetariánské stravě v thajské provincii Trang. Třesoucí se „oddaní“, propíchaní jako jehelníček, se zdánlivě nevidomýma očima se v transu plouží ulicemi, aby se očistili od hříchů a vzdali úctu bohům.

Při festivalu si věřící propichují těla na znamení náboženské úctyVideo: AP

Článek

O každoročním krvavém festivalu informovala agentura AP, jež zveřejnila i video ze 7. října. Devítidenní festival začíná tradičně v předvečer devátého lunárního měsíce čínského kalendáře a kromě propichování různých částí těla všemožnými předměty zahrnuje také značné množství modlení, rostlinnou stravu a zábavní pyrotechniku.

Ostré předměty, petardy a tofu

Ti, kteří se náboženské akce, nazývané také Festival devíti císařských bohů, účastní, chodí v bílém na znamení čistoty a konzumují po dobu jeho konání pouze vegetariánské nebo ještě lépe veganské jídlo, které je považováno za nejčistší. Měli by se též zdržet špatných myšlenek, sexu a požívání alkoholu a jakýchkoli jiných stimulantů.

Festival je slaven komunitou Peranakanů především v zemích jihovýchodní Asie, jako jsou Malajsie, Indonésie a Thajsko (zejména jih). Jedním z největších center oslav je thajský Phuket.

Thajsko si už získalo batůžkáře i rodiny s dětmi. Zbytek teď pomohou nalákat influenceři

Cestování

Oddaní, označovaní jako „koně bohů“, se dostávají do náboženského transu a jsou za pomoci asistentů bičováni, propichováni různě velkými ostrými předměty i jinak mrzačeni bez použití jakýchkoli tišících prostředků. Před bolestí je má ochránit trans.

Mah Songy, tedy těmi, kteří jsou v rituálním průvodu k dispozici bohům, se mohou stát pouze svobodní muži a ženy, kteří tak bohům vyjadřují svou úctu a oddanost. Praxe, která má očišťovat účastníky rituálu a odhánět zlo od celé komunity, každoročně přiláká značné množství přihlížejících.

Vyhnou se válce a ještě se naučí vařit pad thai. Thajsko jde na ruku Rusům

Cestování

Výběr článků

Načítám