Hlavní obsah

Řecké ostrovy helikoptérou už za čtyři tisíce? Cestujte jako milionáři

Jistě jste to viděli v nejednom filmu. Nastoupit s partnerem do helikoptéry a vyrazit vstříc romantice na odlehlý ostrov. Ideálně při západu slunce. V Řecku je takto nově možné využít transfer do 10 destinací, a to za cenu, která každého nutně nezruinuje. Let z Athén na oblíbené řecké ostrovy trvá obvykle do 45 minut a začíná už na 4000 korunách.

Foto: Profimedia.cz

Helikoptérou lze zavítat kupříkladu i na málo známý řecký ostrov Kea, který je součástí Kyklad.

Článek

Dovolená, během které nezůstáváte na jednom místě, ale pomocí transferů se přesouváte z ostrova na ostrov, je v Řecku čím dál oblíbenější. Turisté obvykle využívají lodní přepravu, která často zabere pár hodin.

Řecká charterová společnost Hoper proto minulý měsíc přišla s luxusnější a rychlejší alternativou přesunů na ostrovy, jak informoval server Independent.

Možnost přeletu vrtulníkem je k mání primárně z Athén, ale i Mykonosu či Santorini a podle místa odletu nabízí „zkratku“ na ostrovy Antiparos, Folegandros, Ios, Kea, Patmos, Sifnos a Tinos.

Objevte nejslunnější kout Řecka

Cestování

Každý z ostrovů omývaných Egejským mořem přitom láká na něco jiného. Mykonos na párty a luxus, Santorini na ty nejpůvabnější výhledy, Folegandros vábí plážemi, Kea architekturou a tradicemi, Tinos možností objevování neznámého, Sifnos turistikou a podobně.

Hlavním místem nástupu a výstupu na pevnině je soukromý heliport v Koropi, který je vzdálen 10 minut jízdy autem z Mezinárodního letiště Athény.

Cena za let helikoptérou začíná na 160 eurech (asi 4051 korun) v závislosti na konkrétní destinaci a poptávce po daném letu. Kupříkladu náhodně vybraný let ze Santorini na Ios stojí 230 eur (5823 korun) a ve vzduchu stráví pasažéři jen 16 minut. Pro srovnání, lodní transfer na stejné trase se společností Fast Ferries vychází na 47 eur (1190 korun) a cesta trvá 45 minut.

Flexibilita a styl

Demitris Memos, výkonný ředitel společnosti, přišel s nápadem na její založení poté, co málem zmeškal svatbu kamaráda na ostrově Patmos, kam pospíchal z Athén.

Novou možnost přesunu po oblíbených ostrovech vyzdvihla i řecká ministryně cestovního ruchu Olga Kefalogianniová, podle níž se v rámci řeckého turismu jedná o „jedinečný a bezprecedentní krok“, který značně zvýší flexibilitu cestovatelů.

K přepravě jsou využívány lehké vrtulníky Robinson R66 a R44 s kapacitou pro čtyři cestující, vyráběné americkou společností. V levnějším tarifu Light je v ceně pouze příruční zavazadlo, v případě možnosti Flex, která je na zmíněném letu o 35 eur dražší (886 korun), si pasažér může vzít i měkké zavazadlo do váhy 23 kilogramů.

Nejzelenější řecké souostroví vábí nejen krásnými plážemi

Cestování

Ostrov s překrásnými plážemi stráží jedna z nejjedovatějších evropských zmijí

Cestování

Výběr článků

Načítám