Hlavní obsah

Reakce na kontroverzní hlasování Čechů? Aerolinky přidají novou linku do Litvy

Minulý měsíc Češi zbořili hlasování o nových jménech 48 letadel aerolinek airBaltic a dosadili na první místo estonské městečko Kunda, a hned v září byla oznámena nová přímá linka týchž aerolinek z Prahy do Vilniusu. Pravděpodobně úsměvná shoda náhod, ale každopádně další dobrý tah, jak podpořit český zájem o pobaltské země. Češi budou mít cesty za poznáváním krás Litvy od března snazší.

Foto: Profimedia.cz

Prahu s Litvou od března spojí nový přímý spoj (ilustrační fotografie).

Článek

Přímé lety budou airBaltic z Prahy do Vilniusu provozovat dvakrát týdně během následující letní sezony. Spolu s Rigou se tak bude jednat již o druhou pobaltskou destinaci, kterou aerolinky obsluhují z Česka na přímých letech.

Inaugurační let lotyšská aerolinka plánuje na 30. března 2025 a létat se bude vždy v neděli a ve čtvrtek. Letenka v ekonomické třídě začíná na 1875 korunách, ta byznysová se pohybuje od 7735 korun.

„Jsme nadšení z expanze v České republice prostřednictvím spuštění této nové linky do Vilniusu. Jsme vděční našim partnerům na Letišti Václava Havla Praha za jejich spolupráci během let a těšíme se, že můžeme cestovatelům nabídnout širší škálu pohodlných možností pro objevování Pobaltí,“ uvedl za aerolinky Thomas Ramdahl.

Češi rozhodli. Švejkovina s novým jménem pro baltské letadlo předčila veškerá očekávání

Cestování

„Stane se prvním pravidelným spojem mezi Prahou a litevským Vilniusem v posledních deseti letech. Dlouhodobá spolupráce s airBaltic je pro nás velmi důležitá a jsme potěšeni, že ji prostřednictvím této nové linky zase posuneme o krok dál,“ uvedl Jiří Vyskoč z pražského letiště.

Baltské aerolinky provozují více než 130 linek z Rigy, Tallinu, Vilniusu a v sezoně i Gran Canarie do destinací v Evropě, na Středním východě, na Kavkazu a v severní Africe.

Češi zbořili světové hlasování o jménech baltských letadel

Cestování

Baltské aerolinky spustily nevinné hlasování. Češi rozjíždějí ďábelský plán

Cestování

Související články

Výběr článků

Načítám