Hlavní obsah

První britské letiště zruší pravidlo, které ztrpčuje život mnoha cestujícím

Lidé cestující z britského letiště London City budou mít už zanedlouho o jednu starost méně. Už koncem března tady budou v provozu celkem čtyři revoluční skenery, díky nimž se bude moci zrušit dosavadní pravidlo na tekutiny. To aktuálně pasažérům nařizuje převážet v příručních zavazadlech tekutiny v baleních pouze do 100 ml a předkládat je ke kontrole v průhledných uzavíratelných sáčcích.

Foto: Profimedia.cz

Bezpečnostní kontrola na letišti London City bude už brzy mnohem příjemnější.

Článek

Na letišti v londýnském centru už jsou dva z těchto nových skenerů nainstalovány. Další bude uveden do provozu uprostřed března a čtvrtý pak koncem měsíce, informuje server Condé Nast Traveller. Už před Velikonocemi tedy nebudou muset lidé cestující z London City vyndavat tekutiny či gely z batohů, limit navíc ze 100 ml vzroste na dva litry.

Nové bezpečnostní 3D skenery zvládnou odhalit případné nebezpečí během několika málo sekund, a to i v případě, že jsou tekutiny uloženy v batozích či příručních zavazadlech. Mimo to nebudou muset lidé předkládat zvlášť ani laptopy či další elektronická zařízení, píše server Independent.

„Dobrá zpráva pro všechny, kteří plánují dovolenou nebo obchodní cestu, je, že budeme první velké letiště v Británii, které nabídne zcela nový zážitek z bezpečnostní kontroly,“ uvedl šéf letiště London City Robert Sinclair. „Nové skenery nejenže skoncují s problémy, ale také zkrátí čas strávený ve frontě, což si cestující jistě zamilují,“ doplnil.

Britská vláda už loni oznámila, že chce postupně zavést nový typ skenerů, který se běžně používá v nemocnicích, aby ulehčila cestujícím od starostí. Od června příštího roku bude většina britských letišť touto novou technologií vybavena, lidé se proto nebudou muset stresovat kvůli lahvičce s vodou, kterou zapomněli kdesi v útrobách batohu.

Piloti prošvihli otevírací dobu letiště. Museli se s letadlem vrátit o 880 kilometrů

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám