Hlavní obsah

Nesedět vedle muže? První aerolinky představují možnou budoucnost létání

Kdo si kupuje letenky sám, má obvykle možnost vybrat si konkrétní sedadlo. Indická letecká společnost nyní přichází s novou politikou, v rámci níž si ženy budou moci zvolit sedadlo podle pohlaví svého souseda. Cílem je, aby ženy měly možnost volby a cítily se tak pohodlněji.

Foto: Profimedia.cz

Aerolinky IndiGo spouštějí novou možnost pro ženy od srpna.

Článek

O novince, kterou od srpna zavede největší indická letecká společnost co do počtu cestujících a množství letadel IndiGo Airlines, informoval server Independent. Nízkonákladové aerolinky jsou v tomto směru celosvětovým průkopníkem.

Vše prozradí růžová

Fungovat to má tak, že žena, která bude provádět online odbavení, uvidí na plánku sedadel pohlaví cestujících, kteří si už zakoupili letenky. Bude si tak moci vybrat, zda se usadí vedle ženy, nebo muže. Místa, kde sedí ženy, budou označena růžově. Muži nebudou mít tuto možnost a uvidí pouze volná místa v letadle.

Tato volba by měla být dostupná veškerým ženám na všech letech aerolinek, denně jich celosvětově IndiGo uskuteční asi 2000. Nová politika vzešla z veřejného průzkumu aerolinek, který se ptal žen, co by jejich cesty zpříjemnilo.

Pěkně postaru: Mezinárodní letiště v Indii se dočasně vrátilo do padesátých let

Cestování

„Zavázali jsme se poskytovat všem našim pasažérům jedinečný zážitek z cestování a tento nový program je pouze jedním z mnoha kroků, které podnikáme k dosažení toho cíle,“ uvedly v oficiálním prohlášení aerolinky.

Ačkoli se podle Independentu jedná o první aerolinky, které budou poskytovat tuto možnost, v Indii již existuje v některých autobusech a vlacích. Ve veřejných dopravních prostředcích totiž v zemi často dochází k obtěžování žen ze strany spolucestujících.

Vybrat si jako sousedku v letadle ženu také do určité míry zvyšuje pravděpodobnost, že bude mít pasažérka víc místa pro sebe. Každý, kdo někdy seděl na prostředním sedadle mezi dvěma mohutnými muži, ví, o čem je řeč.

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování

Skutečná láska nebeská: Pilot požádal letušku o ruku přímo na palubě

Cestování
Související témata:
Letecká společnost IndiGo

Výběr článků

Načítám