Hlavní obsah

Pěkně postaru: Mezinárodní letiště v Indii se dočasně vrátilo do padesátých let

Páteční kolaps IT světa ovlivnil většinu odvětví a letecké patří spolu se zdravotnickým k těm, jež byla zasažena nejvíce. Na mezinárodním letišti v Indii s nefunkčními systémy bojovali pomocí ručně psaných letenek. Pasažéři se tak obrazně řečeno vrátili do zlaté éry létání, kdy byl každý nástup do letadla opravdovou událostí.

Foto: Profimedia.cz

V důsledku výpadku systémů v Indii vypisovali letenky ručně.

Článek

Výpadek zařízení s operačním systémem Windows negativně ovlivnil tisíce letů po celém světě. Kupříkladu hlavní američtí letečtí dopravci American Airlines, United Airlines a Delta Air Lines dočasně ukončili všechny lety. Problémům se nevyhnulo ani pražské letiště, kde docházelo ke zpožděním.

Výpadek způsobil problémy i na letištích v nejlidnatější zemi světa, Indii. O netradičním řešení situace na mezinárodním letišti Rádžíva Gándhího v Hajdarábádu informoval server Times of India. Cestující na něm v důsledku technických problémů dostali ručně vypsané letenky.

S nevšedním palubním lístkem se na Twitteru pochlubil Akšaj Kotárí, který cestoval s aerolinkami Indigo, největší leteckou společností v Indii, na letiště Subháse Čandry Boseho u Kalkaty.

Do popisku pod fotku napsal, že v důsledku výpadku, který zasáhl většinu indických letišť, právě obdržel svou první ručně psanou letenku v životě. A pozitivní reakce se na sociální síti jen hrnuly.

Letiště ve svém vyjádření uvedlo, že dělá vše pro to, aby minimalizovalo dopad kolapsu techniky na cestující, a ručně psané palubní lístky byly nezbytným krokem ke snížení zpoždění letů a obnovení kontinuity provozu.

Pozor, kouše! Pasažérka během letu zaútočila na stevarda

Cestování

Matka zazipovala dítě k sedačce letadla

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám