Hlavní obsah

Olympijská disciplína dovolenkářů? Hromadný sprint k lehátkům u hotelových bazénů baví internet

Moře, nebo bazén? Každá z nabízených možností má v rámci letní dovolené své zaryté příznivce. Milovníci chlorované vody pak mají jednu zvláštní podskupinu. Její představitelé neváhají vstát nekřesťansky brzy, aby svedli tuhý boj o zabrání nejlepších lehátek u bazénu, která plánují držet celý den, ne-li dokonce celý pobyt v destinaci. Svět se nyní baví záběry sprintu „lehátkářů“ ze španělských hotelů.

Foto: Profimedia.cz

Lehátka u hotelového bazénu jsou ve Španělsku ceněnou komoditou (ilustrační fotografie).

Článek

O nejnovějších videích z každodenní španělské „války o lehátka“ informoval server Independent a baví se jimi tisíce sledujících na sociální síti TikTok.

Každodenní závod

V brzkých ranních hodinách se odemkne brána k hotelovému bazénu, u níž už se mačká natěšený dav dovolenkářů nervózně žmoulajících osušky, načež celá horda sprintem vyrazí k vytouženému cíli – co nejlépe situovanému lehátku u bazénu. Na něj vítězoslavně hodí ručník, někdy i několik osušek na několik lehátek, aby se mohli v klidu odebrat dospat se do pokoje. Místo na denní pobyt totiž bylo zdárně rezervováno. Tak by se dala popsat v podstatě veškerá videa s touto tematikou.

@kirstyp890

Crazy people 🤣 #villaromana #salou #bedwars #sunworshippers

♬ original sound - kirstyp89

Záběry zevnitř jsou z hotelu Ohtels Vila Romana v katalánském městě Salou a zveřejnila je ve středu uživatelka s přezdívkou kirstyp890 s popiskem „blázni“. Desítky lidí s notným zastoupením Britů se na nich před snídaní vrhají odemčenými dveřmi k bazénu.

Čůráte do veřejného bazénu? Rozhodně nejste sami

Cestování

Podobných videí ale na sociální síti kolují stovky. Další, opatřené vtipným country podkresem, ze stejného města zveřejnila ve čtvrtek Li Smuldersová. Nazvala jej „lehátková olympiáda“.

@li_smulders

Sunbed olympics #salou #sunbed #sunbedwars #spain #idiots

♬ sonido original - Carlos Feria

Mezi komentáři pod záběry se vyskytuje všechno od pobavení až po znechucení, někteří lidé ale uvádějí, že sledovat každodenní závod pro ně bylo nejzábavnější částí dovolené. Jiní si naopak stěžují, že kvůli takovým jako oni si během celé dovolené nenašli místo u bazénu a museli chodit k moři. Svůj názor můžete vyjádřit v anketě pod článkem či v diskuzi.

Neetické a mnohde zakázané

Videa stejně jako každý rok opětovně rozpoutávají diskuzi o tom, zda by něco takového mělo být hotely tolerováno. Řada z nich už podobné počínání ve svých interních pravidlech předem zakazuje, v některých letoviscích dokonce hrozí za ranní zabírání lehátek pokuty.

Kupříkladu španělské Calpe vyloženě zakazuje rezervovat si lehátka na pláži a pokládat na ně cokoli před 9:30 dopoledne. Hrozí za to nejenom pokuta 250 eur (6194 korun), ale i konfiskace všeho, co se bude na pláži povalovat. Slunečníky, lehátka a židle, které zůstanou na pláži tři hodiny opuštěné, budou též legálně odstraněny.

Anketa

Vstáváte brzy, abyste si na dovolené zabrali oblíbené lehátko u bazénu?
Rozhodně ne, je to neetické a směšné.
34,1 %
U moře se koupu v moři, bazén mě nezajímá.
59,1 %
Občas, když se mi hotelový bazén hodně líbí.
2,5 %
Proč ne? Kdo dřív přijde, ten dřív mele.
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12501 čtenářů.

Za močení do moře pokuta, rozhodlo španělské letovisko

Cestování

V Barceloně zakážou krátkodobé pronájmy pro turisty

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám