Hlavní obsah

Oáza klidu v rušném velkoměstě. Bangkok se pyšní nejlepším hotelem světa

Thajský hotel Capella Bangkok je tím nejlepším na světě. Prvenství získal v rámci udílení cen World’s 50 Best Hotels, které se konalo v úterý v Londýně. Asijská země, populární i mezi českými turisty, si v žebříčku připsala ještě několik dalších zástupců, bodovala i Evropa. Ta má hned druhý nejlepší hotel světa, nachází se v Itálii.

Foto: GOING ASTRAY / Alamy , Profimedia.cz

Vítězný hotel se pyšní také zahradami.

Článek

Vítězný pětihvězdičkový hotel Capella Bangkok neměl podle serveru CNN na růžích ustláno. Otevřel se totiž v roce 2020, kdy se kvůli pandemii covidu vůbec necestovalo a turismus tak zažíval jedno z nejhorších období v historii. Přesto se vyšvihl a nyní je korunovaným králem hotelů.

„Bangkok je šílený, chaotický i hlučný. Ale když dorazíte k nám do hotelu, najdete zen – svatyni a zahradu s krásnými stromy plnými ptáků,“ uvedl generální manažer hotelu John Blanco po úterním ceremoniálu. Doplnil, že Thajsko je zemí, která řadě lidem přiroste k srdci a vracejí se do ní. „Je to jako droga,“ uvedl s tím, že také hotel si našel zákazníky, kteří se do něj opakovaně vracejí.

Samotný Bangkok si připsal v žebříčku ještě další tři hotely, úspěšné byly také další asijské destinace, mimo jiné Hongkong, Tokio, Singapur či Maledivy.

Hlavně Itálie a Francie

Řadu zástupců má ale i Evropa. Ta se může pyšnit hned druhým nejlepším hotelem světa. Je jím Passalacqua u italského jezera Como. Čtvrtou příčku získal pařížský Cheval Blanc, jedenáctý je londýnský Claridge’s. Britské hlavní město má dalšího premianta na 13. pozici, Paříž na 15. Z dalších evropských států se do seznamu probojovalo Španělsko, jinak se opakují víceméně jen Itálie, Francie a Velká Británie.

Z mimoevropských zástupců skórovaly Spojené státy americké, Mexiko, Maroko, Francouzská Polynésie, Omán či Austrálie. Kompletní žebříček naleznete zde.

Thajsko si už získalo batůžkáře i rodiny s dětmi. Zbytek teď pomohou nalákat influenceři

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám