Hlavní obsah

Nezbylo jí žádné místo. Dva muži utlačovali pasažérku v letadle doširoka roztaženýma nohama

Prostřední sedadlo v letadle je považováno za to nejméně komfortní. Člověk se nemůže kochat výhledem z okénka a zároveň nemá ani přímý přístup do uličky. Ještě v o něco nepohodlnější situaci se ocitla pasažérka Erin Rempelová, jež při nedávné cestě seděla mezi dvěma muži, kteří jí doširoka roztaženýma nohama ubírali veškeré zbytky osobního prostoru.

Foto: Profimedia.cz

Prostřední sedadla jsou považována za ta nejhorší (ilustrační foto).

Článek

Rempelová svou nezáviděníhodnou situaci na nedávném letu zdokumentovala a video umístila na sociální síť TikTok. Doprovodila ho popiskem: „Proč by někdo vůbec potřeboval tolik místa? Zkoušela jsem s ním pohnout, ale nepodařilo se,“ uvedla na adresu jednoho z mužů.

Video posbíralo na sociální síti přes 18 milionů zhlédnutí, informuje server Independent. Většinu diváků výjev, kdy ženě nezbýval kvůli spolucestujícím prakticky žádný prostor na nohy, pobouřil. A to právě kvůli jevu, jemuž se v angličtině říká manspreading a který odkazuje k doširoka roztaženým nohám pánů ve veřejném prostoru. Kvůli tomu aktéři často zabírají místo dalším lidem.

Komentující pasažéry cupovali

„Holka, musíš něco říct. Nepotřebují se tolik roztahovat. A jestli jsi nervózní, zavolej letušku,“ poradil jeden komentující Rempelové. Další dodal: „Prosím, to místo je tvoje. Vezmi si ho. Je tvoje!“

@erinrempel

why would anyone EVER need that much room??? i tried to get him to move but he wouldnt

♬ female rage - bel6va

V obdobném duchu se nesou i další komentáře, některé vyzývají k radikálnějším řešením, některé k frázím, které by mohly danou situaci vyřešit. „Tohle se mi také stalo. Řekla jsem, že pokud mi budou zasahovat do prostoru, který jsem si zaplatila, tak ať mi dají peníze na další let, protože tohle nemám zapotřebí,“ napsala jedna z divaček.

„Jednou jsem jela vlakem a viděla jsem muže, co se roztahoval tak, že zabral dvě sedadla,“ podělila se o zkušenost další z uživatelek.

Podle nepsané letecké etikety by měli cestující na krajích brát ohled na prostředního cestujícího. To se vztahuje například na područky, které by měl mít pasažér na prostředním sedadle k dispozici z obou stran, protože má na rozdíl od lidí u okénka a v uličce méně výhodnou pozici.

Anketa

Je podle vás v pořádku, aby mužští cestující seděli s nohama od sebe a ubírali tak prostor někomu jinému?
Ano, je to v pořádku
2,9 %
Ne, není to v pořádku
96,2 %
Nemám na to názor
0,9 %
Celkem hlasovalo 32794 čtenářů.

Už jsme viděli všechno, okomentovala letuška video výroby kváskového chleba na palubě

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám