Hlavní obsah

Nemravný film pro všechny. Chyba palubního systému učinila let o dost pikantnějším

V době nejmodernějších mobilních telefonů a streamovacích platforem už systémy palubní zábavy během letů nejsou nezbytnou službou. Co když ale v důsledku chyby systému na všech obrazovkách poběží tentýž film, který nejde vypnout? Přesně k tomu došlo na letu aerolinek Qantas ze Sydney do Tokia. Film se sexuálně explicitními scénami s odhalenými genitáliemi byl před zraky všech přítomných včetně dětí promítán téměř hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Na letu aerolinek Quantas se na všech obrazovkách promítal film Tatík s Dakotou Johnsonovou a Seanem Pennem v sexuálně explicitních scénách (ilustrační fotografie).

Článek

Cestující na palubě letu z australského Sydney do japonského Tokia minulý týden podle serveru Independent koukali jako u vytržení, když se na všech obrazovkách současně spustil film s hodnocením R.

Tak se ve Spojených státech amerických označuje snímek, který může osoba mladší sedmnácti let zhlédnout v kině jen v doprovodu rodiče či dospělého opatrovníka. Ti jsou tak vyzýváni k bližšímu seznámení s filmem, než na něj své děti vezmou. O nevhodné nedobrovolné projekci v oblacích informoval rovněž server CNN.

Neplánovaná sexuální výchova?

K incidentu došlo kvůli technickým problémům systému palubní zábavy, kvůli nimž nebylo možné, aby si každý cestující vybral film jednotlivě. Palubní posádka měla mít k dispozici pouze omezený počet titulů k přehrání a jeden film musel být puštěn všem.

Špína za 140 tisíc. Video z letu potrhanou první třídou šokuje internet

Cestování

Pravděpodobně na žádost některého cestujícího byl promítán film, jehož název nebyl aerolinkami oficiálně zveřejněn, ale z ukázek a popisů na sociálních sítích bylo zjevné, že se jednalo o americké drama Tatík z roku 2023. Hrají v něm Dakota Johnsonová a Sean Penn a v ději odehrávajícím se v taxíku nechybí záběry na explicitní nahotu, vulgární vyjadřování a sexuální scény.

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA, Profimedia.cz

Děj filmu Tatík se odehrává v taxíku během cesty z letiště.

Jeden z pasažérů letu si na vybraný film stěžoval na sociální síti Reddit. Podle uživatele „nebylo možné film pozastavit, ztmavit nebo vypnout“. Hlavní problém měl cestující s přezdívkou MariKontan vidět v tom, že se jednalo o nevhodný film: „Obsahoval grafickou nahotu a spoustu sextingu - ten typ, kdy můžete doslova číst zprávy na obrazovce, aniž byste potřebovali sluchátka. Trvalo bezmála hodinu, než jej přepnuli na film vhodnější pro děti. Bylo to velmi nepříjemné pro všechny, pro rodiny s dětmi na palubě obzvláště.“

Aerolinky se v oficiálním vyjádření omluvily za pouštění zjevně nevhodného filmu a uvedly, že zkoumají, jak byl vybrán. „Na všech obrazovkách byl změněn film na pro rodiny vhodnější snímek až do konce letu, což je naší standardní praxí, když není možný individuální výběr filmu,“ sdělil mluvčí australské letecké společnosti.

Aerolinky odmítly přijmout platný pas, chyba zaměstnance vyšla manžele draho

Cestování

Pasažérka indických aerolinek našla v jídle švába. Její dítě utrpělo otravu

Cestování

Výběr článků

Načítám