Hlavní obsah

Nejslavnější horskou dráhu světa uzavřeli. Rozbila se uprostřed jízdy

Ikonická horská dráha Cyclone, která tvoří nezaměnitelnou siluetu newyorského Coney Islandu, od minulého čtvrtka stojí. Během jízdy se totiž porouchala jedna ze součástek, a tak museli provozovatelé atrakci vypnout a vyprostit z ní návštěvníky. Nikomu se sice nic nestalo, kdy se však jedna z nejstarších horských drah světa znovu rozjede, není v tuto chvíli známo.

Foto: Profimedia.cz

Horská dráha tvoří nezaměnitelnou siluetu Coney Islandu.

Článek

Vozíky na 97leté dřevěné horské dráze, jež se nachází v areálu Luna Park, ve čtvrtek stoupaly vzhůru, když museli správci celou atrakci vypnout kvůli poškozenému řetězovému kolu ve strojovně. Několik pasažérů pak museli zaměstnanci po konstrukci odvést zpět na zem. Všichni vyvázli bez zranění, informuje server CNN s odkazem na newyorské úřady.

Inspektoři přišli v pátek dráhu prověřit a obvinili provozovatele z porušení bezpečnostních předpisů.

Zábavní park na pláži, mezi jehož známé atrakce patří také vyhlídkové kolo, o víkendu informoval, že se horská dráha opětovně zpřístupní po náležitých opravách. Ty musejí projít navíc další inspekcí.

„Bezpečnost je v Luna Parku na Coney Islandu naší nejvyšší prioritou. Testování atrakcí probíhá na denní bázi před každým otevřením,“ informovali správci areálu. „Cyclone je 97 let stará horská dráha, která je nepřetržitě udržovaná a testovaná,“ doplnili.

Bez peněz procestoval USA. Po návratu do Česka je hvězdou sociálních sítí

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám