Článek
Pokud dáte i na další prestižní hodnocení, tak Au Crocodile rovněž disponuje jednou michelinskou hvězdou, od toho se odvíjejí také ceny. Čtyřchodové menu vyjde v přepočtu na 2800 korun na osobu. Hosté si v podniku mimo jiné pochvalují i skvělou prezentaci neboli food styling a dobře spárovaná vína.
Druhé a třetí místo patří španělským restauracím Martin Berasategui v Lasarte a El Celler de Can Roca v Gironě. První z nich je držitelkou dokonce tří michelinských hvězd a nese jméno po svém šéfkuchaři, který prestižní gastronomické ocenění dostal dohromady osmkrát. Podnik na třetí příčce sice nemá hvězdu ani jednu, zato má z 91 procent skvělé hodnocení na TripAdvisoru.
Au Crocodile Strasbourg
— MeyersGuide (@Christi64446441) 20. října 2016
Diese alteingesessene Institution befindet sich wieder im Aufwind. pic.twitter.com/NV0DoVZJTr
Interiér vítězné restaurace
Rovněž restaurace na čtvrté příčce je evropská, je jí nottinghamská Sat Bains, která byla v roce 2003 podle Daily Mailu prvním podnikem v anglickém městě, který obdržel michelinskou hvězdu. Od té doby stihl získat ještě další.
Za dalšími podniky by bylo třeba urazit už poněkud delší cestu, páté místo má Restaurante Benazuza v mexickém Cancúnu, šesté La Colombe v jihoafrické Constantii a sedmé TRB Hutong v Pekingu. Osmá je Ristorante Villa Crespi v italském Orta San Giulio, devátá The Grove v novozélandském Aucklandu a první desítku uzavírá David’s Kitchen v thajském Čiang Mai.
Výsledky ankety vyhodnocuje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Letos byly mimo jiné vyhlášeny kategorie Nejlepší hotel, Nejlepší destinace nebo Nejlepší pláž.