Článek
Restaurace v srdci Amsterdamu je otevřená denně od 18:30 do 22:00 a podle rezervačního systému na internetových stránkách má i v následujících dnech několik volných míst.
Bougainville láká především na degustační menu, přičemž to šestichodové vyjde bezmála na 3500 korun českých. Hosté se v něm mohou těšit mimo jiné na divokého mořského okouna, humra, jelena a wagyu. V případě párování s vínem by se celý kulinářský zážitek prodražil zhruba o další dva tisíce.
Z 50 nejlepších hotelů světa je 21 evropských
Turistce naservírovali kraba za více než 15 tisíc korun. Na restauraci zavolala policii
Tamějším šéfkuchařem je Tim Golsteijn a dá se říct, že veřejnost a kritici se v tomto případě shodli, protože restaurace má michelinskou hvězdu. Ve známém průvodci je vyzdvižen luxusní interiér, romantická atmosféra, půvabný výhled na náměstí Dam a samozřejmě i chuťový požitek z pokrmů, jež směle kombinují západní a východní chutě a koření.
Posted by Bougainville on Monday, August 15, 2022
Filet American done our way: - Filet, savora mustard, egg yolk, yellowfin tuna, creme fraiche ice cream.
Posted by Bougainville on Saturday, October 5, 2019
Na druhé příčce skončila díky uživatelům tokijská restaurace Ise Sueyoshi. Ta nesídlí v historické budově ani nezískává body dechberoucím výhledem. Najdete ji ve třetím patře nenápadného domu, zážitky, které si z ní odnesete, ale mají být zcela neopakovatelné. Maximální kapacita restaurace je pět osob, které ochutnají to nejlepší z kaiseki, tradičního japonského stolování o několika chodech.
Šéfkuchař Yuuki Tanaka každý měsíc obměňuje menu a vymýšlí vlastní recepty podle sezonních surovin, které pak ve formě malých jedlých uměleckých děl servíruje svým hostům. Každý chod je poctou japonské historii a kultuře a je prezentován prostřednictvím anglicky mluvícího tlumočníka, aby byl zážitek co nejvíce komplexní.
Třetí příčka „lahodného“ žebříčku putuje do britské vesnice Ambleside, konkrétně restaurace Old Stamp House, která sídlí v bývalé kanceláři básníka Williama Wordswortha. Menší podnik v srdci Jezerní oblasti vedou bratři Ryan a Craig Blackburnové, z nichž jeden je šéfkuchařem a druhý manažerem.
Restaurace má též jednu michelinskou hvězdu a je otevřená na obědy i večeře. Sedmichodové degustační menu s názvem Cesta Cumbrií hosty zasvětí do tradičních jídel oblasti ozvláštněných exotickými surovinami, jež byly do Anglie po staletí dováženy z Ameriky, Karibiku i z Indie. Cena gastronomického dobrodružství je bezmála 2700 korun. Loni byla britská restaurace podle Daily Mailu na první příčce žebříčku.
Z deseti nejlépe uživatelsky hodnocených podniků světa se šest nachází v Evropě, tři v Asii a jeden v Africe.
Nejlepší restaurace světa podle TripAdvisoru |
---|
1. Restaurant Bougainville, Amsterdam, Nizozemsko |
2. Ise Sueyoshi, Tokio, Japonsko |
3. The Old Stamp House Restaurant, Ambleside, Velká Británie |
4. Maison Medard, Boulleret, Francie |
5. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio, Itálie |
6. Avartana, Čennaí, Indie |
7. Akira Back, Bangkok, Thajsko |
8. Paul Ainsworth at No. 6, Padstow, Velká Británie |
9. PIC, Valence, Francie |
10. Sachi Heliopolis, Káhira, Egypt |