Hlavní obsah

Nejlepší města pro noční život? Za premiantem musíte přes polovinu planety

Brazilská metropole Rio de Janeiro se pyšní nejlepším nočním životem na světě. Prvenství mu ve svém novém žebříčku přiřknul mezinárodní magazín Time Out. Jihoamerické město má řadu předností, vyjma množství barů je to živelná muzika, ale i ceny, které návštěvníky nezruinují. V hodnocení se dále objevují také Berlín, Rotterdam či Manchester.

Foto: Profimedia.cz

Že se v noci chodí spát? Rio de Janeiro přesvědčí návštěvníky o opaku.

Článek

Time Out píše, že se noční život v řadě měst vlivem pandemie proměnil. Co bylo v módě před covidem, je nyní passé. Na vzestupu jsou bary, do kterých se chodí poslouchat hudba, venkovní akce a také trend, který při nočním tahu zcela vylučuje konzumaci alkoholu. Pařit navíc nechodí jen omladina, ale i starší generace.

Pestrostí, širokou nabídkou i živelností se pyšní právě Rio de Janeiro, domovské město nejbarevnějšího a nejdivočejšího večírku světa – karnevalu. Brazilská metropole si vysloužila v hodnocení kvality 90 procent, z ankety mezi místními vyplynulo, že nejlepší je navštívit místa, kde se hraje živá hudba, v ulicích se často pořádají i spontánní samba tancovačky.

Noční život podle Time Out navíc dávno nezahrnuje jen křepčení v klubech, ale třeba i hodování v populárních restauracích. „Pryč jsou dny, kdyby byly noční kluby místem, kam jste museli za nocí v Rio de Janeiru zavítat,“ píše magazín, konkrétně šéfka lokální mutace Renata Magalhãesová. Ta vyzdvihuje například čtvrti Glória, Morro do Pinto nebo bohémskou část Lapa.

Lisabon je nejlepším městem pro rozlučky se svobodou, tvrdí průzkum

Cestování

Několik evropských zástupců

Druhé místo v žebříčku zaujalo filipínské hlavní město Manila. Dotazovaní obyvatelé místní noční život popisují jako krásný a živý, nabídka se rovněž nezužuje jen na kluby, ale třeba i noční trhy s jídlem. Ale samozřejmě ani ti, kteří prahnou po tančení až do rozbřesku, nepřijdou zkrátka.

Třetí pozice patří Berlínu, který je svou klubovou scénou vyhlášený. Vysloužil si hodnocení kvality 82 procent, zatímco za ceny získal 48 procent. Návštěvníci mohou zamířit do ikonických klubů jako jsou Tresor či Matrix, ale ani na méně známých místech nebudou o hedonistickou esenci Berlína ochuzeni.

Další příčky patří mexickému městu Guadalajara, texaskému Austinu, největšímu městu Nigérie, Lagosu, nizozemskému Rotterdamu, britskému Manchesteru, maďarské Budapešti a první desítku uzavírá Accra v Ghaně.

Měst je ve výběru nicméně celkem třináct, těmi zbývajícími jsou tedy argentinské hlavní město, Buenos Aires, Tchaj-pej na Tchaj-wanu a Singapur. Oslovení dýdžejové pak vybrali ještě několik měst, která jsou z jejich pohledu ideální pro ty, kteří si chtějí zatančit. Jsou to Barcelona, Hongkong či Brisbane.

Za covidu se přestěhovala do slunné Kalábrie. Z rodného Česka jí chybí hlavně utopenci

Cestování

Výběr článků

Načítám