Hlavní obsah

Nejhorší druh cestujících? Influenceři, tvrdí bývalá letuška

Létání může být problematické z mnoha důvodů. Jedním z nich jsou mnohdy neurvalí spolucestující. Podle bývalé letušky společnosti Virgin Atlantic Skye Taylorové jsou vůbec nejhorším typem pasažérů influenceři, kteří za místa často ani neplatí plnou cenu, přesto se chovají nevybíravě či povýšeně.

Foto: Envato Elements

Práce letušek umí být pěkně náročná (ilustrační foto).

Článek

S influencery se Taylorová často setkávala na trasách vedoucích do Las Vegas či Dubaje a zpět. Podle bývalé letušky, která tuto pozici zastávala 16 let, je s těmito lidmi často složité vyjít. „Když jednáte třeba s hvězdami nebo lidmi, kteří zaplatili plnou cenu za letenku, jsou většinou milí a velmi respektující,“ uvedla pro Daily Mail Američanka.

Oproti tomu chování influencerů, ačkoli nejen jich, často ještě zhoršují nejrůznější látky, včetně alkoholu. Kvůli němu nejsou cestující sami sebou. „Pro lidi v Los Angeles je třeba úplně běžné si brát prášky na spaní nebo valium. A pak na palubě pijí. To mění jejich povahu. Musíte mít oči neustále na stopkách,“ tvrdí bývalá letuška.

Problémy napříč třídami

Zda je větší problém s pasažéry v ekonomické či obchodní třídě, nedokáže Taylorová říct. Podle ní je to případ od případu. „Může to být jeden člověk v economy nebo pár ve vyšších třídách. Nikdy nevíte, co člověka přiměje, aby nebyl sám sebou, a je velmi těžké říct, co si třeba vzal,“ konstatuje. Dodává, že udržet pořádek na palubě je pro posádku často složité.

Ačkoli byl podle ní servis u aerolinek na dobré úrovni, zaměstnance stálo často mnoho úsilí, aby se s pasažéry vypořádali. „Ale z bezpečnostního hlediska o nás bylo velmi dobře postaráno. Teď se v letadlech děje spousta incidentů, většina jich zahrnuje alkohol,“ míní Taylorová.

Pokud k nějaké nepříjemné situaci podle letušky dojde, je klíčem nevzburcovat kvůli ní celé letadlo, ať už jde o incident, nebo třeba zdravotní komplikace některého z pasažérů. „Dělala jsem srdeční masáž v 10 kilometrech nad zemí. Zároveň se musíte postarat o chod letadla, aniž by to mělo vliv na další pasažéry, kteří často vůbec netuší, co se děje,“ doplnila.

Češi rozhodli. Švejkovina s novým jménem pro baltské letadlo předčila veškerá očekávání

Cestování
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám