Hlavní obsah

Navštívil všechny země v Evropě. Teď se podělil o ty nejhorší

Je mu teprve 22 let, přesto už má nacestováno tolik, kolik většina lidí nestihne za život. Německá hvězda sociálních sítí Luca Pferdmenges navštívil už většinu zemí světa, mimo jiné všechny státy Evropy. Teď se se svými fanoušky podělil o to, ve kterých se mu líbilo nejvíc, a kde naopak nejméně.

Foto: Profimedia.cz

Luca Pferdmenges je na svůj věk už značně zcestovalý.

Článek

Pferdmenges, který se kromě sociálních sítí živí také žonglováním, cestuje po světě od patnácti let. Ze starého kontinentu navštívil už všechny státy, a i když je pro něj těžké vybrat pět, kde se mu nejvíce líbilo, nakonec zvolil Portugalsko, Kypr, Španělsko, Rakousko a Chorvatsko. „Jsou to slavné turistické destinace, ale myslím, že z dobrého důvodu,“ řekl mladík Daily Mailu.

Na Kypr a do Španělska táhne německého influencera hlavně počasí. „Preferuji teplá místa před studenými, takže obecně upřednostňuji pobyt na jihu Evropy. Všechny středomořské národy mají podle mě nejlepší počasí a miluju také tamní kuchyni - spoustu olivového oleje, sluncem sušená rajčata a čerstvou zeleninu,“ svěřil se Němec. Doplnil, že na oblasti Středozemního moře se mu líbí atmosféra a také přívětiví lidé.

Na Chorvatsku pak influencer vyzdvihuje skvělé pláže, portugalský Lisabon označuje za jedno ze svých nejoblíbenějších měst. „Mám rád metropole, kde se toho dá hodně dělat.“

Chcete vypadat mladší? Cestujte, tvrdí vědci

Cestování

Není to ovšem jen těchto pět zemí, které by mu přirostly k srdci a které by se pyšnily okouzlujícími místy. Skryté klenoty lze podle mladého cestovatele nalézt kdekoliv. „Třeba jezero Ohrid v Severní Makedonii je nádherné a hlavní město Skopje je jako venkovní muzeum. Je tam hodně soch.“

K návštěvě by Pferdmenges doporučil také estonský Tallinn, ale stejně tak ho okouzlila Riga. „Zemím jako je Rumunsko a Bulharsko dejte taky šanci. Podceňované jsou často také Albánie, Kosovo a Srbsko,“ míní mladík.

Sever je předražený

Některé evropské země německého cestovatele naopak zklamaly a znovu by se do nich už nevrátil. Jsou to San Marino, Belgie, Bělorusko, Lichtenštejnsko a Finsko. Není to z důvodu, že by v daných zemích nebylo nic zajímavého, ale spíš kombinací různých faktorů. „V San Marinu není co dělat. Výhledy jsou skvělé a architektura oslnivá, ale prázdniny tam nestrávíte,“ konstatoval.

Belgii Němec označuje za příliš šedivou a chladnou, i když mnoho lidí, včetně jeho matky, to prý cítí opačně. „V běloruském Minsku jsem prožil úžasné chvíle. Ale je těžké se tam dostat a je to jediná skutečně izolovaná země v Evropě,“ vysvětlil Pferdmenges důvody pro zařazení na seznam. Odříznuté, a navíc drahé mu přijde také Lichtenštejnsko.

K návštěvě nicméně cestovatel příliš nedoporučuje ani severské země. Nikoli však z důvodu absence krásných lokalit, jako spíše kvůli cenám. „Nejsou to destinace přívětivé k nízkonákladovému cestování. Pokud máte omezené prostředky, tak se vyhněte nejen Finsku, ale také Islandu, Dánsku, Norsku a Švédsku,“ poradil mladík.

A kdo prahne po dokonalém počasí, měl by se obloukem vyhnout Velké Británii. Tam Pferdmenges jezdíval pravidelně za svou bývalou přítelkyní a prý nikde v Evropě nezažil horší počasí.

Ve 22 letech navštívil už 190 zemí. Teď radí, kterým se vyhnout

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám