Hlavní obsah

Nahlédnout pod pokličku kumštýřů bude možné ve Starém Městě na Uherskohradišťsku

Se současnými i tradičními řemesly se budou moci seznámit lidé v neděli 20. října na festivalu ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Představí se na něm tři desítky profesí, které budou zastupovat firmy nebo lidoví řemeslníci. Odbornými garanty s pedagogickým zastoupením se staly čtyři střední školy Zlínského kraje.

Foto: Michaela Jílková / Česká ilustrační fotografie, Profimedia.cz

Ve Starém Městě se v neděli uskuteční festival představující řemesla spjatá se Slováckem.

Článek

Akce nazvaná Tradice a řemesla na Slovácku začne v Event centru a v Památníku Velké Moravy v 10:00 a potrvá do 17:00. Svou práci návštěvníkům ukážou zedník, pokrývač, štukatér, IT specialista, kosmetička, záchranář, malířka kraslic, umělecký rytec, obráběč kovů, zemědělec, včelař, krejčí se švadlenou nebo obuvník.

O životě na Slovácku

„Naším cílem je představit dětem, jak se u nás na Slovácku žilo, bydlelo, jaké tradice se dochovaly a na co pomalu zapomínáme. Společně si užijí spousty zábavy a tvořivosti na jednom místě. Nejen pro teenagery je připravena zajímavá řemeslná úniková hra,“ uvedla zástupkyně spolupořádajícího Nadačního fondu Řemeslo pomáhá Petra Benešová.

Festival je však podle organizátorů určen pro všechny návštěvníky bez rozdílu věku. Jeho součástí bude i naučná řemeslná stezka. Vstupné na akci činí 80 korun, k dostání bude též zvýhodněné rodinné vstupné.

Památník Velké Moravy vznikl nad základy první objevené církevní stavby z doby Velké Moravy. Základy hřbitovního kostela jsou centrální částí Expozice Velká Morava, která návštěvníky provádí důležitými dějinnými okamžiky Velkomoravské říše a životem na slovanském hradišti.

Pohledu z unikátní moravské rozhledny se nedostane všem

Tipy na výlety

Výběr článků

Načítám