Hlavní obsah

Na zpožděnou výletní loď čekali tak dlouho, až se zamilovali. Vezmou se na její palubě

Když si 62letý Gian Perroni a 53letá Angela Harsanyiová každý zvlášť zaplatili pronájem kajuty na tzv. tříapůlleté plavbě kolem světa, toužili po dobrodružství. Co nemohli tušit, bylo, že vyplutí z britského Belfastu se o několik měsíců opozdí a při čekání najdou svou životní lásku. Za čtyři měsíce na souši se stihli zamilovat a zasnoubit. Vzít se plánují přímo na lodi, poté, co dorazí do Střední Ameriky.

Foto: Profimedia.cz

Belfast se stal dějištěm milostného příběhu jako z červené knihovny (ilustrační fotografie).

Článek

O příběhu z dosud nezapočaté plavby, který jako by vypadl z romantické komedie, informovaly servery IndependentGuardian. Když se vyplutí lodi Odyssey plavební společnosti Villa Vie Residences, ke kterému mělo dojít 30. května, zdrželo kvůli opravám a testům na poslední chvíli, nikdo netušil, že se protáhne na čtyři měsíce.

Když problém vyústí v lásku

Pro pasažéry třiapůlleté plavby, kteří se těšili, až vyrazí kolem sedmi kontinentů, zastaví v 425 přístavech a navštíví 147 zemí, to byla samozřejmě nepříjemná komplikace.

Dny mohli budoucí cestující trávit aktivitami na zakotvené lodi, spát ale museli ve společností domluvených hotelech v centru Belfastu, a právě při organizovaných přejezdech do nich se Kanaďan a Američanka poznali. Dvojice si rychle vytvořila „hluboké přátelství“, které „rozkvetlo v romanci“.

Západním Karibikem na rozmařilé vlně

Cestování

„Chodili jsme na hodinové procházky. A během nich jsme začali zjišťovat, jak jsme si podobní a jak moc si užíváme společnost toho druhého. Došlo nám, že hodinu dlouhá procházka nestačí… Uvědomili jsme si, že máme opravdu hodně společného, a chtěli být víc než přátelé,“ popsal Perroni začátek jejich milostného příběhu. Už po týdnu randění si pár nechal udělat stejná tetování.

„Když jsme se spřátelili a strávila jsem s ním trochu času, obzvláště v posledních pěti týdnech, začala jsem chápat jeho morálku, hodnoty a přání do budoucna,“ uvedla na adresu svého dnes již snoubence Harsanyiová. A pár se velmi záhy začal bavit o svatbě.

„Pro Angie to bude první manželství, ne tak pro mě, ale chci to udělat správně,“ uvedl Perroni s tím, že ve městě už našli klenotníka a zásnubní prsten vybrali společně.

„Plánoval jsem žádost o ruku na lodi, ale jedné noci jsme byli venku a procházeli se podél řeky Lagan, bylo to minulý týden, když byl superúplněk, prostě to vypadalo jako ta pravá chvíle, tak jsem ji požádal,“ popsal Peroni zásnuby. Svatbu šťastný pár plánuje na příští duben, až se bude plavit mezi Panamou a Kostarikou, kde ženich posledních šest let žil.

Harsanyiová bude během plavby sdílet kajutu se svou sestrou, která se k ní zanedlouho připojí. A pochvaluje si i to, že její budoucí manžel chápe, že se původně jednalo o holčičí výlet, a nevadí mu, že v něm bude jeho budoucí žena částečně pokračovat.

Párty po vyplutí

Generální ředitel plavební společnosti Mikael Petterson potvrdil Independentu, že se mu zásnuby donesly a považuje je za „úžasnou zprávu“. „Slyšeli jsme o jejich zásnubách už minulý týden a plánujeme pro ně oslavu na lodi,“ sdělil Petterson s tím, že na lodi je stále velké množství nezadaných a očekávají vytvoření dalších párů, protože všichni zúčastnění sdílejí vášeň k cestování.

Odyssey by se měla vydat vstříc dobrodružství během víkendu, konkrétní čas ale zatím stále není znám. Teď, když konečně prošla nezbytnými námořními testy, by ale jejímu vyplutí nemělo už nic bránit.

Cena kajuty na tříapůlleté plavbě se v přepočtu pohybuje mezi 2,27 milionu a 20,47 milionu korun podle umístění a vybavení. Budoucí nevěsta a ženich tak mají poměrně slušnou šanci, že vyjma vášně jednoho k druhému a cestování sdílejí i podobné finanční zázemí. Ty nejlepší příběhy zkrátka píše sám život.

Skutečná láska nebeská: Pilot požádal letušku o ruku přímo na palubě

Cestování

Potkali se v Ekvádoru. Za životní štěstí vděčí vzkazu v hotelových dveřích

Cestování

Výběr článků

Načítám