Článek
Pravým opakem nekvalitní stravy v letadlech by měly být už brzy jídelníčky sestavené předními kuchaři hotelového řetězce Mandarin Oriental. Právě s ním se propojila letecká společnost Cathay Pacific, aby svým pasažérům v první třídě dopřála nejen pohodlí, ale i gastronomický zážitek.
Od začátku září do konce října se na palubách letadel hongkongských aerolinek budou podávat pokrmy, které speciálně pro tento účel navrhl michelinský kuchař Uwe Opocensky působící v Hongkongu.
Cestujícím budou servírovány lahůdky, jako je terina z foie gras, černé lanýže, chřest, čerstvě rozpečené briošky, uzený losos, krabí maso, kaviár či citronový dortík. Na tom všem si pochutnají na trase z Hongkongu do Londýna.
Od listopadu až do konce roku převezme pomyslnou štafetu americký kuchař Dean Yasharian, jehož aktuálním působištěm je britská metropole. V jeho menu se objevuje hovězí z ekologického chovu, celerové pyré či lanýžová omáčka.
Mezi dezerty pak Yasharian zařadil malinovo-zmrzlinový a čokoládovo-kávový zákusek. Jeho jídelníček ochutnají pasažéři putující z Londýna do Hongkongu.