Hlavní obsah

Matka zazipovala dítě k sedačce letadla

Cestování s malými dětmi je kapitolou samou o sobě a těžko říct, jestli se ho víc děsí rodiče samotní, nebo ostatní cestující, kteří ke křičícímu a hemžícímu se malému člověku jako sousedovi mohou přijít jako slepí k houslím. Influencerka na sociální síti sdílela vychytávku, jak si s batoletem na palubě letadla poradit. Je však poněkud kontroverzní.

Foto: Profimedia.cz

Přikurtovali byste své dítě k sedadlu letadla suchými zipy? Ilustrační fotografie

Článek

O videu Lisy Flomové, zveřejněném na sociální síti TikTok, jež se rychle stalo virálním, informoval v sobotu server Independent. Podnítilo čilou debatu, zda se jedná o skutečnou, podle mnohých geniální radu, nebo o pouhý vtip.

Matka batolete v něm napřed nalepí suché zipy na prostřední sedačku letadla a následně na zadní stranu dupaček, které má dítě oblečené. Pak jej posadí tak, aby jej zipy zafixovaly na místě a dítě na sedačce neklouzalo, nepadalo a podobně.

@ljflommom

The best airplane travel hack #mom #momhack #hack #travelwithkids #kids #travel #baby #toddler #momlife #motherhood #momsoftiktok #fyp #momtok

♬ original sound - Lisa Flom

Video ukazuje, že zipy vskutku fungují. Podle některých komentářů se jedná o dobrou bezpečnostní vychytávku, která snižuje riziko, že si nemluvně během letu ublíží. Jiní to ale pokládají prostě jen za dobrý vtip. Matka na závěr názorně ukazuje i skutečnost, že zipy lze po přistání odlepit bez jakéhokoli poškození sedaček.

Aerolinky usadily šestiletého chlapce do špatného letadla. Skončil sám 250 kilometrů od cíle

Cestování

Pořídit dítěti mladšímu než dva roky vlastní sedadlo doporučují z hlediska bezpečnosti i někteří experti, kteří to považují za bezpečnější než nechat dítě letět v náručí rodičů. Není to ale jen tak. Děti do dvou let věku létají obvykle zdarma, ale většinou pouze v případě, že nemají vlastní sedadlo.

To by bylo potřeba u naprosté většiny leteckých společností doplatit. Aby bylo sedadlo pro takto malé děti zcela bezpečné, je navíc vhodné pořídit speciální sedačku, která je povolená do letadla, a musí tak splňovat specifické parametry, které opět nemusí platit pro všechny cestovní společnosti.

Většina rodičů proto cestuje s malým dítětem v náručí. Speciální pás zajištující jeho bezpečí, který dostane člověk, jež ho drží, ale pro dítě není vždy pohodlný. Je sice vyžadován pouze při vzletu, přistání a turbulencích, je však doporučováno ho dětem, stejně jako dospělým, pro případ nečekaných turbulencí ponechat po celou dobu, kterou tráví na sedadle. A každý, kdo někdy letěl s dítětem mladším než dva roky, ví, že to je vskutku tvrdý oříšek.

Anketa

Využili byste trik se suchými zipy u vlastního dítěte?
Určitě, let s malým dítětem to musí hodně usnadnit.
57,9 %
Možná, ale těžko říct, jak by se na to tvářila palubní posádka, nemluvě o potomkovi.
10,4 %
Asi ne, nezdá se mi to bezpečné.
6,8 %
V žádném případě, je to prostě a jen povedený vtip.
24,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5559 čtenářů.

Raději pes než dítě, shodují se na sousedovi v letadle pasažéři

Cestování

Proč si vzít do letadla s dětmi lepicí pásku

Cestování

Výběr článků

Načítám