Článek
Mnozí z těch, kdo do Hustopečí jezdí na jarní akci, kdy — pokud příroda dopřeje — mohou v sadu obdivovat kvetoucí mandloně, letos viděla něco nového. Zralé plody. Ti šťastnější je našli v trávě, případně na ně dosáhli na nižších větvích. Teprve totiž dozrávají a většina je ještě na větvích.
„Spadnou až někdy v září. Je ale rozhodně velkým plusem této akce, že ti, kdo byli zvyklí jezdit na jarní akci, vidí zase něco jiného,“ míní Kateřina Kopová z hustopečské Mandlárny.
Připravili speciální menu
Hustopeče to mají ošetřené. Marketingové oddělení města s vedoucí Janou Hrádkovou kromě již zavedených Slavností mandloní nechalo zaregistrovat jako akci města i mandlobraní, a tak by to letošní nemuselo být poslední.
„Dvě jara jsme se museli obejít bez oblíbené akce Slavnosti mandloní a vína odehrávající se v době rozkvětu mandloní. Nechtěli jsme však návštěvníky o populární akci ochudit, a proto jsme připravili Mandlobraní s vínem,“ zvala Hrádková na víkendovou akci.
Akce začala ve sklepích hustopečských vinařů v pátek, sobota nabídla program na Dukelském náměstí. Kromě zábavy bylo k dispozici v restauracích mandlové menu, na náměstí i v sadech nad městem pak různé speciality a drinky, obsahující pro Hustopeče typický plod.
U hustopečských sadů vzniká mandloňové arboretum
Může se vám hodit na Zboží.cz: